Hrono ishrana i rad po smenama

08/09/2015

 

 

Odlučila sam da uvedem mini blog, za kratke savete. Zašto uvek moramo sve podugačko i nadugačko 😉 .

Nekad sam radila u smenama, ali ne noćnim. Sa tim nemam iskustva, ali imaju drugi pa prenosim ovde jer svaki dan dobijem po jednu poruku sa pitanjem kako uskladiti hrono ishranu ako se radi noću.

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

Generalna preporuka je da se taj dan ima ponovljena večera, da se tokom noći konzumira voda ili čaj, a da se doručkuje pred kraj smene. Ili kada se dođe kući. Kako ko već može da isplanira. Doručak bi trebalo da bude sat do dva pre spavanja. Kada ustanete onda ručate, pa večerate i tako sve u krug.

Kada se vraćate u dnevnu smenu, vraćate se i u normalan ritam.

Nadam se da sam pomogla nekome.11 komentara

 1. Draga Ana,ovo je odličan tekst.I sama uskoro počinjem da radim po smenama,često puta sam se zapitala kako će to funkcionisati .Hvala .

 2. Draga Ana,
  Kada doruckujem u 6h izjutra ,u 11:30 rucam, i u 17h veceram,sta da radim ako do kraja veceri budem ponovo gladna?
  Hvalaaa

 3. To je samo izuzetna situacija,kada se bas rano budim i putujem,retko se desava,mozda jednom u mesec dana. Ustajem u 4,pa onda bas budem gladna oko 6h :/

 4. Kako da napravim jelovnik zato sto radim od 4 po podne do 12 uvece ,stim da mi najvise energije treba u periodu od 2230 do 24 .unapred hvala Nada Sweden

  1. Morate da večerate na poslu i gledajte da to bude dobra večera i da bude malo kasnije nego što bi neko uobičajeno jeso. Pa u odnosu na to odredite ručak i doručak.

 5. Zdravo Ana.
  Htela bih jednu malu pomoc radim u nocnim smenama 21.00 do 7 ujutru ..Ok dorucak pre spavanja ali rucak nekada je tesko ustati u 1 i odma jesti ..dali mogu rucati oko 3 kada se probudim ?
  Pozdrav Dajana

  1. Morate da isprobate sve varijante. Postoje ljudi koji se ne obatiru na to nego jedu prema svojem satu. Znači doručak kad ustanu pa sve redom.

Ostavite komentar