Hrono hleb sa kozjim sirom i pestom

18/04/2016

Hleb s kozjim sirom 6 s

Kuva i piše:
Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Jutros sam prepešačila skoro pet kilometara. Ne zato što sam uživala, već su obaveze bile takve. Park s psima – kuća -banka – pijaca. Od ranog jutra. Ali sam zato sebi obezbedila fantastičan doručak. I mogu vam reći da ni to trčanje nije loše ispalo, dodatna fizička sktivnost.

Svi kukaju kako ponedeljkom ne mogu ništa da nađu na pijacama, ja svaki put ulovim nešto. Čak je i čika koji prodaje kozji sir bio u mlečnoj hali. Kupila sam 200 grama od njega, pa nastavila dalje prema tezgama. Pazarila sam veću vezu bosiljka i bademe.

Hleb sa kozjim sirom 5 s

U pekari “Hleb i kifle” sam kupila beskvasni hrono hleb napravljen od integralnog speltinog i ražanog brašna, sa semenkama suncokreta, lana, susama, maslinovim uljem i praškom za pecivo.

I uputila se kući da započnem treći dan stroge restrikcije.

Hleb sa kozjim sirom 4 s

Pokidala sam listove bosiljka, oprala ih i ubacila u veliku šolju. Dodala sam dva manja čena belog luka, prstohvat morske soli, malo limunovog soka i dve kašike maslinovog ulja. Sve sam izblendirala ručnim mikserom.

Hleb sa kozjim sirom 2 s

Nekoliko badema sam stavila u krpu pa ih smrvila tučkom za meso.

Hleb sa kozijim sirom 9 s

Sir sam isekla na tanke šnite i stavljala ga preko hleba. A onda sam preko sira sipala pesto i smrvljene bademe.

Savršen prolećni doručak!6 komentara

  1. Ana, nakon svakog tvog recepta koji otkrijem uvek pomislim ,da ne moze biti jednostavnije i lepse, ali ti me uvek iznova iznenadis.Dosadih ovim pisanjem i laskanjem, ali ti si mi stvarno promenila zivot. Tako sam srecna da te ” poznajem”.

  2. Postovana Ana,
    Kakav rucni mikser koristite ? Mislite li na stapni ?
    Veliki pozdrav i sve najbolje

  3. Izvinite htela bih da Vas pitam kakvo je Vaše iskustvo sa ovim hlebom? Da li ga vredi probati? Jel suv i težak ili je vise nalik hrono hlebu 1?

Ostavite komentar