Projara uopšte nije ispala loša iako sam ja napravila glupost o kakvoj ne bih ni sanjala
Kuva i piše:
Ana Ćubela
Jutros sam prepešačila skoro pet kilometara. Ne zato što sam uživala, već su obaveze bile takve. Park s psima – kuća -banka – pijaca. Od ranog jutra. Ali sam zato sebi obezbedila fantastičan doručak. I mogu vam reći da ni to trčanje nije loše ispalo, dodatna fizička sktivnost.
Svi kukaju kako ponedeljkom ne mogu ništa da nađu na pijacama, ja svaki put ulovim nešto. Čak je i čika koji prodaje kozji sir bio u mlečnoj hali. Kupila sam 200 grama od njega, pa nastavila dalje prema tezgama. Pazarila sam veću vezu bosiljka i bademe.
U pekari “Hleb i kifle” sam kupila beskvasni hrono hleb napravljen od integralnog speltinog i ražanog brašna, sa semenkama suncokreta, lana, susama, maslinovim uljem i praškom za pecivo.
I uputila se kući da započnem treći dan stroge restrikcije.
Pokidala sam listove bosiljka, oprala ih i ubacila u veliku šolju. Dodala sam dva manja čena belog luka, prstohvat morske soli, malo limunovog soka i dve kašike maslinovog ulja. Sve sam izblendirala ručnim mikserom.
Nekoliko badema sam stavila u krpu pa ih smrvila tučkom za meso.
Sir sam isekla na tanke šnite i stavljala ga preko hleba. A onda sam preko sira sipala pesto i smrvljene bademe.
Savršen prolećni doručak!
Ana, nakon svakog tvog recepta koji otkrijem uvek pomislim ,da ne moze biti jednostavnije i lepse, ali ti me uvek iznova iznenadis.Dosadih ovim pisanjem i laskanjem, ali ti si mi stvarno promenila zivot. Tako sam srecna da te ” poznajem”.
🙂
Postovana Ana,
Kakav rucni mikser koristite ? Mislite li na stapni ?
Veliki pozdrav i sve najbolje
Da, na štapni.
Izvinite htela bih da Vas pitam kakvo je Vaše iskustvo sa ovim hlebom? Da li ga vredi probati? Jel suv i težak ili je vise nalik hrono hlebu 1?
Ovaj hleb je teži i jači ali je meni jako ukusan.