Kuva i piše: Milena Milićević Za mene je slatko oduvek bilo …
Kuva i piše:
Milica Jović
Ovi kolačići su nastali u želji da mojim ukućanima približim hrono ishranu i pokažem da u hrono izvedbi mogu i te kako da se goste finim slatkišima.
Na moju žalost, ja sam okusila samo miris, jer je restrikcija još uvek u toku, ali je miris božanstven i mešavina limuna, čokolade, vanile i badema. Moji ukućani su zadovoljni i definisali su kolačiće kao spoj neobičnih ukusa, ali svakako odlični, a kad su oni zadovoljni, bićete i vi.
Pravila sam danas mleko od badema tako da je osnova za ove kolačiće ostatak badema posle ceđenja.
Potrebno vam je:
- 150 gr badema (nama treba ono što ostane kad se napravi mleko)
- 2 kašike kokosovog ulja
- 1 kašičica meda ili agavinog sirupa
- 1 kasičica ekstrata vanile
- 2 kašike soka od limuna
- Malo naribane kore limuna
- 50 gr iseckane crne čokolade
Masa deluje sipkavo, ali takva i treba da bude.
Sjediniti masu, malo je umesiti rukama da se sve dobro izmeša, formirati kolačiće i redjati na pek-papir. Peći u zagrejanoj rerni najbliže gornjem grejaču na 200°C 15-17 minuta.
U samu masu se može dodati i kakao kao i neko suvo voće, ali ja sam htela da izgledaju najpribližnije originalu. Ono što je sigurno da ću se ja ovim sladiti čim izadjem iz restrikcije.