Hrono cookies

17/03/2018

Kuva i piše:
Milica Jović

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

 

 

Ovi kolačići su nastali u želji da mojim ukućanima približim hrono ishranu i pokažem da u hrono izvedbi mogu i te kako da se goste finim slatkišima.

Na moju žalost, ja sam okusila samo miris, jer je restrikcija još uvek u toku, ali je miris božanstven i mešavina limuna, čokolade, vanile i badema. Moji ukućani su zadovoljni i definisali su kolačiće kao spoj neobičnih ukusa, ali svakako odlični, a kad su oni zadovoljni, bićete i vi.
Pravila sam danas mleko od badema tako da je osnova za ove kolačiće ostatak badema posle ceđenja.
Potrebno vam je:
  • 150 gr badema (nama treba ono što ostane kad se napravi mleko)
  • 2 kašike kokosovog ulja
  • 1 kašičica meda ili agavinog sirupa
  • 1 kasičica ekstrata vanile
  • 2 kašike soka od limuna
  • Malo naribane kore limuna
  • 50 gr iseckane crne čokolade
Masa deluje sipkavo, ali takva i treba da bude.
Sjediniti masu, malo je umesiti rukama da se sve dobro izmeša, formirati kolačiće i redjati na pek-papir. Peći u zagrejanoj rerni najbliže gornjem grejaču na 200°C 15-17 minuta.
U samu masu se može dodati i kakao kao i neko suvo voće, ali ja sam htela da izgledaju najpribližnije originalu. Ono što je sigurno da ću se ja ovim sladiti čim izadjem iz restrikcije.



Ostavite komentar