Neverovatan osećaj zadovoljstva u par zalogaja
Kuva i piše:
Kuvam Po Kućama
Podloga: ovsene mekinje zapečene sa stevijom i puterom, pa umešane sa bademovim mlekom
Fil: slag od slatke pavlake i maskarpone sira pola pola
Toping: Na vrhu žele od propasiranih malina
Ovo je baš mali čizkejk, prečnika 10-12 cm. Za ovo sam utrošio pola kutije zamrznutih malina i dve kšsike želatina za vrh, pola pavlake za šlag i trećinu one kutije maskarpone sira.
Za podlogu oko 80 grama mekinja i 40 grama putera. Stevija po ukusu.
Smrznute maline bez ičega prokuvam malo, pa proteram kroz sitan djevdjir.
Tu pastu vratim u šerpu da malo prokuva i onda tu dodam želatin koji sam prethodno natopio u hladnoj vodi 10 minuta. Prokuva, pa se dobro ohladi, ali toliko da još može da se sipa.
Koru i ostalo sve stavljam u modlu da bi dobili oblik.
Samu koru ne pečem, samo mekinje sa puterom.
Fil sipam kad se i kora i fil dobro ohlade. Onda žele na vrh i u frizider da prenoći sve.
Ako me šta iritira onda su to nazivi na mskom mi engleskom jeziku, a mi tako lep i bogat jezik imamo , nasuprot njihovom sirovom varvarskom. Preimenujte ovo u KOLAČ SA SIROM …. ne mora i ono što nemora da nas podseća na 1999.
Dragi Leko, ja nemam problem sa našim jezikom, ali ni sa bilo kojim drugim.
koji nas sir moze umesto maskarpone
Mozete da probate sa onim sitnim sirom zelena kravica. Mislim da su sa njim ljudi pravili čizkejkove
Jako uksno… Hvala na receptu… Ja sam umesto maskarpone-a stavila sitan sir ABC, mogu vam reci da super ispalo! Pozdrav
Bolje koristite sitan ili švapski (sremski sir). Prirodnije je i sigurno ima manje nedozvoljenih stvari. A i jeftinije.
Da li je neko probao da pravi marcipan? Badem moze, ali sta staviti umesto prah secera? Mozda recept ima, ali ja ga nisam nasla.
Pozdrav
Mislim da niko nije. Ali vredi pozabaviti se 🙂
Lep recept, doduše bilo bi bolje da su date konkretne mere ako hoće neko da napravi veći kolač (pravili smo 3 puta i svaki put je ispalo drugačije 🙂
Žaliću se autoru recepta. Nadam se da je svaki put ispalo dobro 🙂
Slatka pavlaka je zasladjena ili ne?
Ne, bnije zaslađena. To je ona prava pavlaka za mućenje koju vi zaslađujete ili ne.
Wow, ovo je fantasticno!?
Nije mi jasno-Na pocetku je imao veliku tepsiju,tj koru i na kraju malu okruglu. Gde se peku mekinje i puter? Hvala 🙂