Oni koji ne poste mogu da dodaju i koju kašiku pavlake
Kuva i piše:
Ana Ćubela
Kada padnu temperature svima prija jača hrana. Verujemo da ćemo se tako brže ugrejati i bolje osećati. I to, barem u mom slučaju, nije daleko od istine. Ali pored jake hrane, postoje neke sasvim obične namirnice koje mogu dodatno da nas zagreju. A to su:
- Ovas
- Heljda
- Đumbir
- Krompir
- Šargarepa
- Bob
- Cvekla
- Kupus
- Kelj
- Sve vrste luka
- Badem
- Ljuta papričica
- Suncokret
- Meso
- Jaja
Ne znam ko je prvi sastavio ovu listu, neki kažu da ova folozofija potiče iz Kine. Ali svake zime ćemo čuti slične savete nutricionista sa preporukama da se jedu baš ove namirnice. A ja ih sve volim.
Jutros je na meniju bila kajgana sa ćurokotom, tetkinom ljutenicom (baš ljutom paprikom) i projicom iz “Hleb i kifle”. Ne znam da li ćurokot greje ili hladi ali ga obožavam, posebno u kombinaciji sa jajima. Do skoro nije mogao uvek da se nađe u Beogradu, ali sada ima da se kupi u većini bolje snabdevenih radnji sa zdravom hranom.
Za ručak ću imati kupus sa mesom, za užinu bademe i jabuku. Za večeru ću još da vidim.
Prijatno! I toplo vam bilo.
Izvini gde si nasla curokot da kupis? Molila bih radnju da ne trazim vise po gradu
Bio dolina