Hlebni štapići sa kimom i origanom

01/03/2018

Canon 700 D

Kuva i piše:
Ana Ćubela

 

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

 

 

Moram odmah da kažem da su ovi hlebni štapići ispali odlično!

Brzo se prave i brzo peku jer nisam pravila klasičan hleb. Ispali su blago hrskavi spolja a mekani unutra. I iako sam ih tanko razvila, mogli su čak i da se preseku kao za sndvič. A začini su im dali poseban šmek. A pavlaka im je dala dodatnu mekoću. I miris, kao što Marina Damnjanović stalno ističe.

Poručite knjigu “Posna hrono kuhinja”: Ideje za post, za vegeterijance, za one koji uz meso žele i nove ukuse

 

A kako je pavlaka dozvoljena i u najstrožoj restrikciji, ovi hlebići su za sve. Samo oni koji vode računa o pravilima restrikcije ne treba da ih jedu sa jajima ili drugim mlečnim proizvodima, ali zato mogu sa suhomesnatim, humusom, pavlakom…

Evo nekoliko predloga za namaz uz ove hlebne štapiće, svi mogu u restrikciji:

Tzatziki piletina

Muhamara

Riblja pašteta

Pileća pašteta

Pečurke u pavlaci

Namaz s pršutom

Jutarnja divota

Tahini sos

Namaz sa dimljenom pastrmkom

Pašteta od tune i paradajza

Humus

Nisam ostavljala testo da se fermentiše, samo mi je ujutru pala na pamet ova kombinacija pa sam morala odmah da je isprobam.

Potrebno vam je:

  • 150 gr speltinog brašna
  • Prstohvat morske soli
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 70 ml tople vode
  • 1 kašičica kima
  • 1 kašičica origana
  • 1 kašika pavlake

U činiji pomešate brašno, so, prašak za pecivo i začine. Zatim dodajte pavlaku i vodu i zamesite testo. Izručite ga na radnu površinu, mlo domestite i razvijte u pravougaonik koliko možete. Testo treba da bude tanko, najviše širine nekog manjeg damskog prsta. Isecitre trake i stavite ih na pek papir koji ste stavili u pleh.

Ubacite sve u zagrejanu rernu i pecite petnaestak minuta na 210 stepeni.Ako je rerna jača ili ima ventilator možda mogu da budu i brže gotovi.

Da li želite da dobijate notifikacije sa bloga “Hrono kuhinja”?

 

Korica ne treba da bude tvrda, a unutra treba da budu pečeni. I da unutra ostanu mekani. I sasvim sam sigurna da bi bili još bolji da sam unutra ubacila još i malo belog luka.

Javite kako su vama ispali.

Prijatno!



Ostavite komentar