Hleb sa sušenim paradajzom

05/01/2015

Kuva i piše:

Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

 

Mirjana Đurđević retko mesi, ali joj je zato svaki recept zlata vredan. Ovog puta sam spremila njen hleb sa sušenim paradajzom, što bi ona rekla “Pet minuta posla za tebe i sat za šporet”.

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela



Hleb sa paradajzom boja3 SAJT

Treba vam:

    • 3 šolje brašna (ja sam koristila pola speltino, pola ražano)
    • 1 kašičica soli
    • pola kašičice belog luka u prahu
    • pola kašičice kumina
    • jedna manja grančica svežeg ruzmarina
    • 4 paradajza iz ulja
    • 1,5 kašika maslinovog ulja
    • 1,5 kašika golice
    • 1,5 kašika suncokreta
    • 1 prašak za pecivo
    • 2 šolje kisele vode
    • Ja sam i ovog puta koristila čaše od kiselog mleka, ali vi možete bilo koju šolju, veličina je nebitna. Jedino ako koristite neke baš velike šolje povećajte malo količinu začina i paradajza.

Ako vam ostane ulja iz teglice sa sušenim paradajzom možete i njega da stavite umesto maslinovog, kriza je, nema bacanja.

Hleb sa paradajzom boja2 SAJT

Prvo umešate suve sastojke, a onda dodate ulje i vodu. Ostavite sat vremena da stoji. Sjurite u kalup, opet citiram Mirjanu, prekrijete folijom i turite u rernu na 45 minuta. Skinete foliju i pečete još 15. Tako je po njenom receptu, ali ja sam pekla barem sat pokrivenog i onda 15 minuta otkrivenog. Izgleda da je Mirjanina rerna jača od moje. Prvo sam zagrejala rernu na 250 stepeni, pa smanjila temperaturu kada sam ubacila hleb.

Ovo je Mirjanin hleb

Ovo je Mirjanin hleb

Uživajte i prijatno!

 



Ostavite komentar