Hleb sa maslinama

10/10/2014

Ovog puta malo drugačiji hleb za doručak: sa maslinama i svežim ruzmarinom.

Pravila sam manju količinu jer nisam znala kako će ispasti. Dovoljna za nas za jedan doručak.

  • 1 čaša od kiselog mleka speltinog brašna
  • 1 čaša ječmenog brašna
  • jako malo soli, vodite računa jer su masline slane
  • pola praška za pecivo
  • malo sekanog svežeg ruzmarina
  • kašika maslinovog ulja
  • puna šaka seckanih maslina
  • čaša i po kisele vode

Hleb sa maslinama1 SAJT

Vodite računa da ne stavite previše ruzmarina, jer ovako svež ima intezivan ukus. Ja sam iseckala nekoliko onih listića, odnosno iglica.

S obzirom da je ovo hleb bez jaja ili kiselog mleka može češće da se jede, ali ne treba preterivati zbog slanih maslina. S obzrom na to da je mali, možete i ujutru da ga ispečete, pa da ga jedete vrućeg sa puterom.

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela


5 komentara

    1. 230 stepeni, oko 40 minuta. Ovo je relativno mali hleb. Ali to uvek zavisi od rrene, pa uradite čačkalica test. I ne morate da ga pokrivate.

Ostavite komentar