Najbolji hleb koji sam do sada spremila. Moguće da je ukus izvukla so, jer mi …
Ovog puta malo drugačiji hleb za doručak: sa maslinama i svežim ruzmarinom.
Pravila sam manju količinu jer nisam znala kako će ispasti. Dovoljna za nas za jedan doručak.
- 1 čaša od kiselog mleka speltinog brašna
- 1 čaša ječmenog brašna
- jako malo soli, vodite računa jer su masline slane
- pola praška za pecivo
- malo sekanog svežeg ruzmarina
- kašika maslinovog ulja
- puna šaka seckanih maslina
- čaša i po kisele vode
Vodite računa da ne stavite previše ruzmarina, jer ovako svež ima intezivan ukus. Ja sam iseckala nekoliko onih listića, odnosno iglica.
S obzirom da je ovo hleb bez jaja ili kiselog mleka može češće da se jede, ali ne treba preterivati zbog slanih maslina. S obzrom na to da je mali, možete i ujutru da ga ispečete, pa da ga jedete vrućeg sa puterom.
Jel ima nešto bitno oko pečenja ovog hleba? Koliko dugo,na koliko stepeni,pokriva se,ne pokriva se? Mislim da su masline i ruzmarin uvek top kombinacija!
230 stepeni, oko 40 minuta. Ovo je relativno mali hleb. Ali to uvek zavisi od rrene, pa uradite čačkalica test. I ne morate da ga pokrivate.
Jel ti to meni persiraš? 😀 😀 😀
FALA GOSPODŽO! Ako možemo da Vas zamolimo za neke hlebove da pišete okvirne veličine tepsija,pekača i sl
Hahahahaha. Uopšte nisam pogledala ko pita.