Hleb sa belim lukom

30/05/2015
Kuva i piše:
Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

Što se ishrane i satnice tiče, ova nedelja je bila paklena za mene i sutra će se valjda završiti. Nijednu noć nisam legla pre dva, nekad u pet. Pa samim tim doručak, iako po propisu, svaki dan je bio kasno, ručak nekad preskočen, večera redovno u kafani sa svim mogućim i nemogućim. Familija stigla sa svih strana, 20 godina mature sam slavila, sutra velika svadba (ne moja ako se neko pita)… i jedva čekam ponedeljak da se vratim u kolosek. Slatko nisam jela, ali sam popila litre vina. Ne prija mi ovaj ritam, a bogami ne prija ni mom struku, već osećam da otičem kao loptica sa svih strana.

A kako ni za doručak nisam imala mnogo vremena svaki dan, uglavnom sam reciklirala stare stvari. Ovog puta hleb od pre dva dana sa belim lukom.

Garlic bread 3 s

Sve što vam je potrebno jeste marinada od luka, maslinovog ulja, peršuna i krupne morske soli.

Garlic bread 2 s

Namažete na hleb i pravac vrela rerna na par minuta. Kada cela kuća zamiriše, vreme je da se vadi. Uz ovu kombinaciju odlično ide punomasno kiselo mleko i malo neke šunke. U mom slučaju je bio dimljeni vrat.

I, konačno, doručak na terasi. Kišo, zbogom, nadam se da se nećemo gledati do jeseni, barem ne u velikim količinama.

Garlic bread 1 s

 



Ostavite komentar