Začinjeno, kremasto, topi se u ustima. Potreban je kilogram plavog patlidžana. Ispeče se u rerni, …
Kuva i piše:
Milica Jović
S obzirom na to da traje post, a među hronerima ima i onih koji poste na vodi, odlučila sam da napravim nešto ukusno, posno, a da je i toplo u ovim hladnim danima da nas zagreje.
Potrebno vam je:
- 5 kašika ražanog brašna
- 3 kašike speltinog brašna
- Pola kašičice soli
- Kašičica praška za pecivo
- 2 dl mlake vode
- Puna kašika putera od golice
Umutiti sve sastojke i na kraju umešati puter od golice koji je napravljen tako što se 200 grama blago pečene golice melje uz dodavanje kašika – dve hladne vode i malo soli, može se dodati još vode da se dobije kremasta struktura.
Peći na suvom, dobro zagrejanom tiganju na umerenoj temperaturi da se lepo ispeče sa obe strane.
Hleb je jako ukusan i aromatičan.