Ovako spremljenu pogaču sam prvi put probala u septembru 2006.
Kuva i piše:
Ana Anufrijev
Kad već palim reenu u 5. brzinu, volim i ‘lebac da stavim unutra. E onda sam mirna!!! Ovaj je ispao savršen, a kao što i sami znate, retko merim, ali ovaj put jesam, baš!
Za ovaj maleni hleb iz šerpice je potrebno:
- 1 kašičica masti
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica praška za pecivo
- semenke po želji (kod mene suncokret i bundevino seme)
- 2-3 supene kašike mlevenig lana
- 1 šolja (od 2 dcl) speltinog integralnog
- 1 šolja raženog integralnog
- 3-4 supene kašike heljdinog brašna
- 1, 5 šolja mineralne vode
Suve sastojke izmešati pa dodati mast, a onda zamesiti sa 1,5 šoljom kisele vode. Ako je brašno baš krupno mleveno biće vam potrebno malo više vode. Sve mesite u vangli. Onda vlažnim rukama oblikujete na papiru, pa nežno prebacite u šerpicu. Zasecite po sredini.
Da li želite da dobijate notifikacije sa bloga “Hrono kuhinja”?
Po površini sam blago utisnula susam i crni susam i pekla na 200 oko 25 minuta.
Ispao je savršen!!!!