Hleb iz šerpice

15/01/2019

Kuva i piše:
Ana Anufrijev

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Kad već palim reenu u 5. brzinu, volim i ‘lebac da stavim unutra. E onda sam mirna!!! Ovaj je ispao savršen, a kao što i sami znate, retko merim, ali ovaj put jesam, baš!

Za ovaj maleni hleb iz šerpice je potrebno:

  • 1 kašičica masti
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • semenke po želji (kod mene suncokret i bundevino seme)
  • 2-3 supene kašike mlevenig lana
  • 1 šolja (od 2 dcl) speltinog integralnog
  • 1 šolja raženog integralnog
  • 3-4 supene kašike heljdinog brašna
  • 1, 5 šolja mineralne vode

Suve sastojke izmešati pa dodati mast, a onda zamesiti sa 1,5 šoljom kisele vode. Ako je brašno baš krupno mleveno biće vam potrebno malo više vode. Sve mesite u vangli. Onda vlažnim rukama oblikujete na papiru, pa nežno prebacite u šerpicu. Zasecite po sredini.

Da li želite da dobijate notifikacije sa bloga “Hrono kuhinja”?

Po površini sam blago utisnula susam i crni susam i pekla na 200 oko 25 minuta.

Ispao je savršen!!!!

PORUČITE KUVAR POSNA HRONO KUHINJA

Neka od jela spremljena za kuvar “Posna hrono kuhinja”



Ostavite komentar