Hiper hiper hipsterska trljanica

19/04/2019

Kuva i piše:
Milena Milićević

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

 

 

Bez obzira što postoje recepti koji su uvek neprikosnoveni i savršenog su ukusa, pa ih kao takve i ne treba menjati, moram da priznam da su u mojoj kuhinji najbolji recepti nastali kroz improvizaciju. Kada „čistite“ frižider ili u „zanosu“ kulinarske kreacije spojite nešto što i vas same iznenadi ukusom.

Igranje origninalnim receptima je za mene takođe izazov, pa uvek neki novi začin ili sastojak tu završi, ali se od neke osnove ne odustaje. Kako kada smo Ana i ja u kuhnji uvek nastaje neka „čarolija“ (da ne shvatite kao hvalisanje, ovo je ishod našeg zamešateljstva komentarisan i rečima degustatora) , pa se često prepustimo osećaju za slaganje ukusa. Svakom Pidžama partiju prethodi „radni sastanak“ – Ana baci ideju, ja bacim ideju, izmešamo sve i na kraju to „završi“ pred vama, a verujem i na vašim tanjirima. Ali…postoji i to ali što ponekada posao kvari. Nekada vam u moru stvari koje bi ste jeli, spremali, jednostavno ponestaje novih ideja. A čemu onda i svi vrsni kuvari pribegavaju – oprobanim, starim receptima. A meni se prethodnih dana po glavi samo motala Hipsterska trljanica, koje smo u jednom od zanosa spremale na nedeljnom partiju, opet inspirisane starim receptom. A onda mi je kliknulo – nabildovaćemo i već nadograđenu hipstersku trljanicu.

Pogledajte kako smo napravile odlične namaze za umakanje, plus posne krekere:

https://www.facebook.com/hronokuhinja/videos/591345294703847/

Tako smo došli do Hiper Hipsterske trljanice ili ako vam je draže nabildovane verzije moderne trljanice 😀 Pogodna je i za one u restrikciji, jer smo koristili sitan sir, vi možete mladi ili sremski. Oni koji su u vanrestrikciji mogu slobodno da stave fetu ili neki stariji masniji sir, a čak i mileram dolazi u obzir. Ovo su količine za recimo jedan doručak, tako da vi shodno broju ljudi koji jede prilagodite količine.

Za Hiper hipstersku trljanicu potrebno vam je:

  • 1 sveža paprika
  • ½ većeg praziluka
  • 1 crveni luk
  • 1-2 čena belog luka
  • Ljuta paprika ako volite ljuto
  • Mladi sir

Sve sastojke iseckajte sitno. Mi smo imali pomoć Bosha MaxoMixx, koji je sve umesto nas iseckao na tračice. Na tiganju ugrejte mast ili ulje. U to ubacite svo povrće i na jačoj vatri brzo propržite. Fora je u prženju na visokoj temperature uz stalno mešanje, da bi se povrće karamelizovalo prženjem, a ne skuvalo na tihoj vatri. Verujte, razlika je u ukusu primetna. Taj process traje najviše pet minuta. Prohladite povrće pre nego što ga povežete sa sirom. Mi smo dodali dve-tri pune kašike sira, ali vi dodajte koliko volite. Posolite i pobiberite. Mi smo dodale čuveni Goranski začin. Izmešajte sve i ako volite dodajte i malo seckanog  svežeg zeleniša.

Šta smo još spremili:

Mora da se proba: Sirni namaz sa PANCETOM!

Posni krekeri od raži

Sjajna, brza mazalica. Nije ni čudo što je hipsterska, kada se ovako spidi sprema. Uz to je i nadograđena. Idealan namaz kada želite nešto ukusno i pikantno, a brzinsko za spremanje. A verujem da ove sastojke uvek imate u kući.

Moram vam odati tajnu. Malo su nam se sudarale viljuške ko će pre da zagrabi namaz i namacka ga po posnim, takođe brzinskim krekerima.

Prijatno.

PORUČITE KUVAR POSNA HRONO KUHINJA

Neka od jela spremljena za kuvar “Posna hrono kuhinja”Ostavite komentar