Heljdopita

24/10/2015

heljdopita2 s

Kuva i piše:
Ana Anufrijev

Ana profil novo s

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Jedan složeni doručak. Može ponekad čak i ukoliko ste u restrikciji. I da, vredi ga dočekati, ponekad😀.

Potrebno vam je:

  • 500 grama heljdinih kora
  • 4 jaja
  • 1 mala šoljica kisele vode
  • 1 kašika masti
  • 3 veze blitve
  • oko 300 g sira
  • i so po ukusu

Blitvu oprati, odstraniti dršku pa zeleni deo iseckati u rezanca. Posoliti i izgnječiti rukama. Jaja umutiti, dodati mrvice sira i na kraju umešati blitvu. Posoliti po kukusu.

heljdopita1 s

Tepsiju namazati sa malo masti a ostatak istpoiti. U topljenu mast dodati kiselu vodu. Svaku koru poprskati mešavinom vode i masti, nafilovati i uviti. Redjati u krug (kao rol pitu) od ivica ka centru.

Pitu peći na 200 stepeni oko 40 min.



Ostavite komentar