Kuva i piše: Ana Ćubela Kad god odete na neki sajt …
Kuva i piše:
Ana Anufrijev
Jedan složeni doručak. Može ponekad čak i ukoliko ste u restrikciji. I da, vredi ga dočekati, ponekad😀.
Potrebno vam je:
- 500 grama heljdinih kora
- 4 jaja
- 1 mala šoljica kisele vode
- 1 kašika masti
- 3 veze blitve
- oko 300 g sira
- i so po ukusu
Blitvu oprati, odstraniti dršku pa zeleni deo iseckati u rezanca. Posoliti i izgnječiti rukama. Jaja umutiti, dodati mrvice sira i na kraju umešati blitvu. Posoliti po kukusu.
Tepsiju namazati sa malo masti a ostatak istpoiti. U topljenu mast dodati kiselu vodu. Svaku koru poprskati mešavinom vode i masti, nafilovati i uviti. Redjati u krug (kao rol pitu) od ivica ka centru.
Pitu peći na 200 stepeni oko 40 min.