Heljdin kačamak sa pečurkama

12/09/2015

Kacamak 2 ss

Kuva i piše:
Jovana Milovanović

Jovana profil s

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

 

 

50 grama heljdinog brašna (ili drugog dozvoljenog) neprekidno mešajući sipati u 250 militara ključale posoljene vode. Mešati onom žicom za lupanje, mnogo bolja varijanta od varjača i ostalih motkica. Isključiti ringlu i ostaviti kačamak na njoj, još par puta promešati dok ne prestanu da ”bućkaju” mehurici iz njega. Kačamak uliti u manji okrugli kalup koji ste obložiti najlonom i pustiti da se stegne.

Za to vreme spremiti pečurke.

  • 3-4 veće bukovače ili rudnjače
  • 2 struka mladog luka ili mešanog mladog luka i praziluka(ja obično seckam sve što imam 🙂

Propržiti luk na maslinovom ulju i dodati mu bukovače isečene na trake, te posoliti i dinstati u vodi koju puste dok voda ne ispari i one omekšaju. Pred kraj dodati kari i kašiku kajmaka, isključiti ringlu i promešati još malo da se sve sjedini. Ako pravite sa rudnjačama dodati ih odmah luku,ne čekati da se zacakli i kraće dinstati od bukovača,samo par minuta.

Izvrnuti kačamak iz modle ,odlepiti foliju i preko njega sipati spremljene pečurke pa po želji dodati još malo kajmaka u koji je iseckana mirodjija. Naravno sve ovo oko modli i igranja sa oblicima možete da preskočite i izručite k’o ljudi kačamak i pečurke u činiju,dodate extra kajmak ako hoćete i PRIJATNO!

Kacamak 1 sOstavite komentar