Gurmanluk u paprikama

22/10/2019

Kuva i piše:
Ana Ćubela

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

 

 

Somborke su moja tiha patnja. Ali kao za inat ih nisam nijednom videla na kaleniću ove godine. Kaže žena za tezgom “Sine, pa i nisu valjale. Evo, ja iz svake godine prodajem, ovog puta nisam htela. Ali pogledaj malo okolo, možda ti se posreći”.

Nije mi se posrećilo a imala sam tako velike planove sa njima. No dobro, šta je tu je, na pijaci je bilo svih ostalih paprika. Probrala sam one punačke, iste veličine jer sam planirala da ih punim. I da imaju lepu dršku. Jer nju nikad ne skidam, svako jelo izgleda rustičnije ako su one tu. Samo vodim računa da onim mojim malim crnim nožem, kojem se svi smeju, a koji je tata mata u kuhinji, pažljivo presečem dršku po sredini tako da ostane na svakoj polovini.

I tako sam ih i pripremila za nedeljni Pidžama party.

Pogledajte šta smo sve lepo pravili, paprike su išle na samom kraju jer su najlepše tople:

Ne znam za koga ćete sve praviti, nas je bilo troje, a i bogami smo svašta imali pored pa sam ja iskoristila 2 paprike.

Znači, potrebno vam je:

  • 2 lepe punačke i jednake paprike
  • 4 do 5 jaja
  • 1/2 veze mirođije
  • Cca 100 gr Kosmajska seoskog kulena
  • Začini po želji

Paprike operete, isečete kako sam gore navela. Očistite od semenja i poređate u pleh tako da pridržavaju jedna drugu da vam jaja ne bi previše iscurela. Malo hoće, to budite sigurni.

Penasto umutite jaja, kulen iseckajte na sitno kao i mirođiju. Sve lepo promešajte i izlijte u paprike.

I pravac zagrejanan rerna. Pecivo po želji.

Prijatno.

Pogledajte još:

Puterast puž sa sirom



Ostavite komentar