Gulaš od leblebija

07/08/2015

Gulas od leblebija 1 s

Kuva i piše:
Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Onda kada vam sve dosadi, a niste u restrikciji, probajte gulaš od leblebija. Ili ako postite, a i dalje ste u restrikciji, ovo je takođe dozvoljeno jelo. Jer leblebije imaju dosta biljno proteina. I ono što je dobro, ovaj gulaš mođe da se spremima samo na vodi, bez ulja.

Leblebije možete da kupite sirove u radnjama zdrave hrane ili već termički obrađene u konzervama u većim radnjama. Ja ih uglavnom spremam od početka, što bi rekli. Sirove leblebije potopim uveče u puno vode, ujutru procedim, nalijem novu i kuvam oko sat vremena. Ako želite da ubrzate proces kuvanja, u vodu možete da dodate malo sode bikarbone. Znaćete da su gotove kada možete da ih zgnječite prstima.

Poručite knjigu “Posna hrono kuhinja”: Ideje za post, za vegeterijance, za one koji uz meso žele i nove ukuse

 

Za ovaj gulaš vam je potrebno:

  • 200 grama leblebija
  • manja glavica crnog luka
  • manja glavica crvenog luka
  • 2 čena belog luka
  • 500 militara paradajz sosa
  • 1 konzerva paradajza
  • začini: so, biber, čili, svež bosiljak
  • malo maslinovog ulja

Iseckate luk i prodinstate ga na maslinovom ulju. kada počne da se zakli dodate iseckan beli luk, skuvane leblebije, paradajz iz konzerve, i paradajz sos. Možete i malo vode da dodate. Sstavite suve začine i pustite da se sve krčka jedno 20 minuta. Pred kraj dodate svež bosiljak.

I to je to. Prijatno!

Da li želite da dobijate notifikacije sa bloga “Hrono kuhinja”?



1 komentar

  1. Postovana, da li ovaj gulas sme da se podgreva?
    Takodje, interesuje me da li su leblebije koje se prodaju kao grickalice zapravo sirove leblebije ili su pecene?

Ostavite komentar