Grill palačinke

02/11/2018

Foto: Ana Tošić

Kuva i piše:
Ana Ćubela

 

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

 

Verovatno svi znate da nam je prošli vikend bio ludnica, kuvali smo u u subotu u Bosch-ovoj kuhinji i imali lajv koji je trajao više od sat vremena, ne znam kako Milici nije utrnula ruka. Pa smo onda u nedelju imali tradicionalni jutarnji lajv, odnodno Pidžama party. I tako mrtvi umorni smo uglavnom improvizovali ali na kraju dobili savršen doručak.

Milena je pravila pitu sa puterastim testom, a ja grill palačinke. Čak sam morala naknadno da pogledam video da bi se podsetila šta sam tačno stavila.

Pogledajte video:

https://www.facebook.com/hronokuhinja/videos/2170697556525171/

Nisam ih pekla u tiganju već u grill tosteru. Odnosno na grill tosteru pošto ovaj Bosch-ov može da se otvori i radi kao roštilj. Pa sam na jednoj strani pekla palačinke a na drugoj strani pržila Kosmajska pancetu.

Potrebno vam je:

  • 2 jaja
  • 2 prstohvata belog luka u pravu
  • dva prstohvata morske soli
  • 7 kašika brašna po želji
  • 50 ml kmineralne vode
  • 2 kašike maslinovog ulja

Prvo umutite jaja, zatim dodate malo soli i belog luka u prahu, onda mineralnu vodu, pa još malo brašna i na kraju maslinovo ulje. Ovog puta sam koristila začinjeno koje sam spremala za kuvanje prethodni dan.

Pročitajte još:

2 u 1: Slasno testo za početnike, a i za one koji to nisu

Smesa će biti jako gusta (možete da vidite na videu kako izgleda). I kutlaču po kutlaču na gril ili u tiganj, ako tako budete pekli, a verovatno hoćete.

Čim počnu da se pojavljuju mehurići sa gornje strane, vreme je da se okrenu. I to je to. Dobijete pecivo za doručak očas posla.

Da li želite da dobijate notifikacije sa bloga “Hrono kuhinja”?Ostavite komentar