Kuva i piše: Ivana Milić U restrikciji može da se …
Kuva i piše:
Ana Ćubela
A sad nešto vanrestriktivno i skroz obično – grašak sa sitnim sirom i paprikom.
Za ovo jelo vam je potrebno:
- 400 grama graška (ja koristila onaj smrznuti iz kese)
- manja glavica crnog luka
- 1 čen belog luka
- maslinovo ulje
- malo vode
- 2 kašike sitnog sira
- 1 manja crvena paprika
- začini: so, biber, tucana paprika, mleveni đumbir
Veoma jednostavan postupak. Iseckate luk i prodinstate na maslinovom ulju. Kada krene da se cakli dodate iseckan beli luk i grašak. Nalijete vodom da ogrezne i kuvate na srednjoj vatri dok grašak ne omekša. Pred kraj dodate začine i crvenu papriku iseckanu na trakice. Nju dodajem na kraju jer ne volim kada se prekuva.
Kada bude gotovo sipate jednu kašiku sira i promešate, a dugu kašiku ostavite za dodavanje preko graška kada već servirate.
Prijatno!
Da li moze palmino ulje da se koristi?
Ne