Fritata

15/08/2015

Fritata 2 s

Kuva i piše:
Robert Denić

robert-denic-profil-200

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Sastojci:
– 2 manje tikvice
– 3 jaja
– 100 grama sira ( ja sam koristio fetu)
– pola šake sveže nane
– jedna ljuta papričica
– 2 kašičice čia semenki
– 2 kašike maslinovog ulja
– so i biber

Tikvice sam isekao na kolutove, stavio u tiganj sa malo maslinovog ulja. Dinstao sam ih na laganoj temperaturi 5 minuta pa dodao sitno seckanu nanu, ljutu papričicu, so i biber i nastavio da ih dinstam još 10 minuta. Dodavanje vode nije potrebno jer su tikvice same po sebi pune vode. Sklonio sam tiganj sa rigle da se malo prohlade.

Fritata 1 s

Jaja sam blago ručno umutio, dodao sitno izmrvljenu fetu, čia semenke i sve dobro pomešao. To sam sipao u tiganj sa tikvicama, opet dobro pomešao da se sve lepo sjedini i sipao u manji pleh. Rernu sam već zagrejao na 200 stepeni i onda pekao Frittatu 20 minuta.
Prijatno.

PLAY:



Ostavite komentar