Kuva i piše: Ana Ćubela Ako ne volite da vam nešto …
Kuva i piše:
Robert Denić
Sastojci:
– 2 manje tikvice
– 3 jaja
– 100 grama sira ( ja sam koristio fetu)
– pola šake sveže nane
– jedna ljuta papričica
– 2 kašičice čia semenki
– 2 kašike maslinovog ulja
– so i biber
Tikvice sam isekao na kolutove, stavio u tiganj sa malo maslinovog ulja. Dinstao sam ih na laganoj temperaturi 5 minuta pa dodao sitno seckanu nanu, ljutu papričicu, so i biber i nastavio da ih dinstam još 10 minuta. Dodavanje vode nije potrebno jer su tikvice same po sebi pune vode. Sklonio sam tiganj sa rigle da se malo prohlade.
Jaja sam blago ručno umutio, dodao sitno izmrvljenu fetu, čia semenke i sve dobro pomešao. To sam sipao u tiganj sa tikvicama, opet dobro pomešao da se sve lepo sjedini i sipao u manji pleh. Rernu sam već zagrejao na 200 stepeni i onda pekao Frittatu 20 minuta.
Prijatno.
PLAY: