Fokača sa kobasicom i crvenim lukom

24/12/2018

Kuva i piše:
Ana Ćubela

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

 

 

Od ovog testa nema ništa lakše za pravljenje a u njega može sve i svašta da učeti. Možete naravno i klot, bez punjenja, samo sa uljem i začinskim boljem, malo krupne morske soli.

Ali smo ovog puta, kao i svake nedelje, da napravimo mrsnu u posnu varijantu. Ova je, naravno, mrsna jer je u nju uletela Kosmajska kobasica. Verovatno većina vas koja me prati, zna da retko jedem kobasice, obično kada mi neko donese domaće jer volim da znam šta ima unutra. A obde znam jer sam dobila ne samo deklaracije već i analize kobasice. A ova se sastoji od mesa prve kategorije, masnog tkiva i začina. Nema onoga “svašta nešto”.

Pogledajte kako sam brzo zamesila fokaču:

https://www.facebook.com/hronokuhinja/videos/193380654870226/

Smesu od brašna i soli i vode možete i da ostavite da se malo fermentiše preko noći. Pa da ujutru dodate ostalo. Ja sam sad pravila od početka da biste videli ceo proces.

Potrebno vam je:

  • 1, 5 šolja brašna
  • 1/2 šolje mlake vode
  • 1/2 kesice praška za pecivo
  • Prstohvat soli
  • Oko 100 gr kosmajske kobasice
  • 1/4 šolje maslinovog ulja
  • 1/2 crvenog luka nasečenog na tanka rebarca

Umešate brašno, so, vodu i maslinovo ulje. Zatim dodate iseckanu kosmajsku i luk i sve zamesite rukama. Pospite malo brašna pa sve domestite. Testo treba da bude jako mekano i blago lepljivo. Razvucite ga i pre bacite na pek papir koji ste stavili u pleh.

Da li želite da dobijate notifikacije sa bloga “Hrono kuhinja”?

 

Premažite sa malo maslinovog ulja pa pravac u rernu. Ja imam Bosch-ovu rernu koja ima opciju 4D vreo vazduh što znači da možete da pečete 4 pleha odjednom. Ja sam pravila dve fokače, pa su obe u nekom trenutku bile zajegno u rerni. Jedna bliže gprnjem grejaču jedna bliže donjem.

Pecite od 15 do 20 minuta na nekih 220 stepeni.

Korostila sam onu klasičnu šolju za čaj ili šta već, možete da je vidite u videu, i u nju staje oko 3 decilitra vode.

PORUČITE KUVAR POSNA HRONO KUHINJA

Neka od jela spremljena za kuvar “Posna hrono kuhinja”

 Ostavite komentar