Feta saganaki i melizano salata

06/11/2017

Kuva i piše:
Jelena Cocco

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

 

 

#restrikcijaopen #dorucak
Tetkini stapici, feta saganaki, melizano salata.

Tetkini stapici https://hronokuhinja.rs/?s=tetkini+stapici uz napomenu da nisam imala seme golice, zamenila sam je bademom i valjala sam ih u kombinaciju pečenog susama i krupno mlevenog lana (uz koju semenku ćurekota).

 

Feta saganaki – iz tiganja ovaj put, mrzelo me da palim rernu – fetu staviti u alu foliju, staviti preko nje naseckani paradajz (ko voli i ljutu papričicu), posuti svežim origanom (može i suvi), malo maslinovog ulja – zavtoriti je u paketić i na tiganj – već zagrejan, pa smanjena toplota na minimalnu. Treba mu 5-10 minuta u zavistnosti od veličine parčeta fete. Ja preko gotove stavim još malo maslinovog ulja (ne koristim puno u pripremi).

Melizano salata: pečeni patlidzan usitniti, dodati sitno seckan beli luk, maslinovo ulje i sok od limuna, malo posoliti. Eventualno dodati sir tipa feta u nju. Patlidžan pečem u tiganju za kestenje na šporetu na gas, tako mu ostane šmek kao da je pečen na roštilju; varijanta za rernu je da opran patlidzan presečete na pola, između stavite čen belog luka i malo timijana ako imate, uvijte u alu foliju i pecite 40 minuta na 180 stepeni. Začine ne koristim dalje u pripremi.

Prijatno!Ostavite komentar