I druženje i kvalitetni pokloni i virtuelno obedovanje!
Kuva i piše:
Ana Ćubela
Verovatno vam je poznat osećaj kada otvorite frižider i shvatite da u njemu nemate ništa zanimljivo ili inspirativno, već samo ostatke.
Izvadila sam fetu i krenula dalje da preturam. I nađem negde u ćošku teglu sa zaostala tri sušena paradajza. I setim se topljene fete koju sam negde videla.
Stavila sam parčiće fete u foliju, iseckala sušeni paradajz. Na terasi “nabrala” majčinu dušicu i sve prekrila sa malo pečenih lešnika koji su mi ostali od prošlog vikenda, kada sam pravila američke palačinke sa slatkim namazom.
Zatvorila sam foliju i stavila je na pleh, a pored razbacala parčiće hleba Fantazija. Pleh sam ubacila u zagrejanu rernu i sve ostavila jedno 10 do 15 minuta.
Ako vam se hleb bude pre ispekao, izvadite ga a ostavite fetu još malo.
Obavezno jesti čim izađe iz rerne. Apsolutno savršeno!
Prijatno.
Ana, u Solunu na pijaci kupujem sušeni paradajz u maslinovom ulju. U bg-u gde god ga nađem on je u suncokretovom a onaj što je u vodi ima šećer. Gde i koji ti kupuješ?
I ovaj je u suncokretovom. Nisam mogla da nađem drugi. Ali ga ne jedem kašikom, i definitivno ne svaki dan 🙂
Hehhhh ma znam,neće me ubiti malo suncokretovog ulja nego je ukusniji u maslinovom a učinilo mi se da si u nekom od recepata napisala da se iskoristi ulje iz teglice, na ovu krizu 😀 pa sam skontala da je u pitanju maslinovo. Mislim da je to recept za onaj hleb sa sušenim paradajzom koji imam u oooozbiljnom planu!
Jeste, u tom receptu se spominje 🙂 Nema bacanja na ovu krizu