Kuva i piše: Ana Ćubela Peršun je verovatno najpoznatiji začin, ima …
Kuva i piše:
Ana Ćubela
Volim hrono ishranu jer se u njoj stvarno jede. Ne piju se šejkovi i ne uzimaju zamene za hranu. Jede se prava hrana, dobra hrana.
Danas sam odlučila da napravim tople sendviče. Hleb nisam mesila, kupila sam ga sinoć kada sam se vraćala kući s posla. Jutros sam, po povratku iz šetnje s psima stvartila do prodavnice, pazarila 100 grama gaude (ko prati pravila restrikcije može da kupi svežu mocarelu) i malo crnogorske pršute.
Hleb sam isekla tanko, na žalost tako lepo mogu da se seku uglavnom hlebovi sa kvascem. Ne jedem ih često, ali volim onaj iz “Hleb i kifle” jer je ozbiljno ukusan.
Svako parče sam namazala sa mrvicim putera, malo posolila, stavila kašičicu paradajz sosa i samlela preko šarani biber. Nisam štedela. A onda između hleba nagurala kačkavalj.
Tiganj sam zagrejala i u njega ubacila dve kašičice putera, a zatim i sendviče. Tiganj sam poklopila, da bi se kačkavalj brže otopio. Pekla sam po par minuta sa obe strane.
Znaćete da su gotovi, kada se sir istopi i počne da beži iz sendviča. Tada je vreme da se vade napolje.
Nož i viljušku u ruke: zalogaj sendviča, zalogaj pršute, zalogaj sendviča, zalogaj pršute…. Odličan početak dana!
Prijatno.
Da li može da se jede goveđa pršuta umesto crnogorske?
A zašto ne bi mogla?
Prosto neodoljivo…odlicni su.