Ovo nisu mala crna ili crvena zrnca od ribe, ne znam ko je prvi ovaj namaz ovako nazvao, ali je božanstven
Kuva i piše:
Ana Anufrijev
Spoj divnih ukusa za neke hrono palačinke, ili štrudlu od speltinog brašna. A dugo toplo leto zasladilo je voće, i šećer zaista nije ni potreban. Samo dobro ukuvajte. 😉
Potrebno je po 2 kilograma šljiva, krušaka i očišćene dinje (narandžaste). Šljive i kruške oprati, šljivama povaditi košpice, kruške iseckati. Dinju uguliti, očistiti i iseckati. Sve staviti da se kuva i kuvati dok ne dobijete lepu strukturu džema… Vruće sipati u tegle koje ste zagrejali u rerni, poklopiti, okrenuti naopačke i nakon pola sata vratiti u položaj u kome su poklopci gore. Ušuškati sve to pod neko ćebe i sutradan odložiti.
Prijatno!
Na kojoj temperaturi kuvati?
Koliko dugo dzem moze da stoji u frizideru ?