Kuva i piše: Ana Ćubela Iskoristite vikend da skoknete do pijace. …
Kuva i piše:
Milica Jović
Ovo je jedna vekna zbog koji sam postala luda za hrono pecivima i hlebovima.
- 200 gr mekog speltinog
- 200 gr ražanog crnog brašna
- Po kašika lana, susama, golice, suncokreta
- 1 prašak za pecivo
- 2 kašike maslinovog ulja
- Malo limunovog soka
Vode sam stavila otprilike ali testo treba da bude redje, malo gušće nego za američke palačinke, a voda mlaka. Stavite prvo 350 ml vode pa vidite da li treba da dodate još malo.
Prekriti činiju plastičnom folijom i ostaviti tokom noći na toplom. Ujutru dodati kašičicu ipo soli, kesicu praška za pecivo, 2 kašike maslinovog ulja, malo limunovog soka. Izmešati i staviti u kalup zato što je ređe.
Peći na 210°C poklopljeno 30 minuta i još toliko otklopljeno.
Pogledajte još recepata za hrono hlebove: