Džambo pasta

24/05/2019

Kuva i piše:
Ana Ćubela

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

 

Ovo je zapravo recept bez recepta. Jer se stvari stavljaju po ukusu i koliko ih imate kod kuće. Jelo koje moja kuma često sprema svojoj familiji i koje obožavaju.

Ona ga pravi sa regularnom pastom a ja sam je u neselju na Pidžama partiju naterala da se isproba i sa integralnom testeninom. Kupila sam onu od spelte jer se najbolje kuva. I skuvali smo je pre početka lajva ali ne potpuno da se ne bi razgnjeckala. Ocedili, stavili u činiju i nalili maslinovim uljem da se ne zalepi jedna za drugu.

Pogledajte kako je Anđela napravila pastu od koje smo prste polizali:

https://www.facebook.com/hronokuhinja/videos/2240627429316177/

Sabraću vam sastojke, a vi izaberite količine. I da li ćete sve staviti. Ako ste u restrikciji zaustavite se na jednom mlečnom proizvodu, ali će i tako biti odlična.

Potrebno vam je iako su mere proizvoljne:

  • Pakovanje integralne paste od spelte (oko 400 gr)
  • Kosmajska suvomesnati miks (1 pakovanje) ili 250 gr slanine
  • Praziluk, oko 150 gr
  • 400 gr pavlake
  • 1 kocka sira masnijeg
  • 300 gr trapista
  • Začini po ukusu
  • Malo putera

Prvo se prodinsta praziluk pa puteru i vodi. Kada kljokne sklonite ga i stavite suhomesnato. Kada se ono zareši malo, vratite praziluk, pa dodajte pavlaku i sir i pastu. Neka se malo ukrčka pa na kraju dodajte ementaler. Nismo ga rendali već sekli pa se nije skroz rastopi već smo mogli da ga osetimo u svakom zalogaju.

Ovo je osnova paste a vi možeete da dodate ili oduzmete. Na primer, oni koji su u restrikciji, mogu da stave samo pavlaku. Ili neki sir. Umesto praziluka možete luk. Šta god vam padne na pamet. I cela familija da uživa. Naravno, van restrikcije, sve ovo je dozvoljeno.

Prijatno!

 

 



Ostavite komentar