Đumbir vs. limun praline

26/04/2015

Praline 2-s

Kuva i piše:

Robert Denić

robert-denic-profil-200

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Sastojci:
– 200 grama čokolade ( trebalo bi da ima 70 % kakaoa )
– 10 grama svežeg djumbira
– kora jednog limuna
– 10 grama putera
– kašičica sirupa Agava
Izrendamo djumbir. Koru limuna sam nožem skinuo, uklonio gorke bele delove, sitno iseckao i pomešao sa rendanim djumbirom. Čokoladu sam lagano topio na pari sa puterom. Kad je sve lepo otopljeno, dodao sam djumbir i limun, umešao da se sastojci sjedine i lagano dodavao Agava sirup uz konstantno mešanje. Kašičicom sam napunio modlice i ubacio u frižider na pola sata da se praline stegnu.
Prijatno.

Play:



Ostavite komentar