Doručkom protiv kiše

05/03/2015

Veseo dorucak2s

Kuva i piše:

Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Ako niste znali kako izgleda kada čovek poludi pod stare dane, sada imate priliku da vidite. Počela sam da koristim kalupe za kolače i za pravljenje doručka. Oduvek sam bila meteoropata, ali loše vreme na mene do sada nije ovako uticalo 🙂

A možda sam se i odvikla od toga da jedem ujutru sama, pa mi sad treba dodatna razonoda. Moja hrono Tetka (oni koji prate od početka znaju za nju ) i ja smo odlučile da se “raziđemo” na neko vreme, jer nikako nismo mogle da se usaglasimo oko principa “nemoj da se dereš u mojoj kući od ranog jutra”. Glasna žena, velki živac, jače je to od nje.

Ali sam se dobro zabavila spremaći jaja u obliku zvezde, srca i cveta. Kao malo dete. Onako, u prijatnoj tišini.

Veseo dorucak3s

Ove kalupe imate na svakoj pijaci, samo gledajte da uzmete veće. Tako su bolji i za kolače.

Stavite mast ili ulje u tiganj, zatim kalup i u njega spustite jaje. Pridržavajte ivice prstima da ne bi icurelo mnogo ispod kalupa. I birajte manja jaja ovog puta.

Smanjite vatru i poklopite tiganj. Trebaće im malo vremena da ne bi ostala živa unutra. Izvadite ih napolje sve sa kalupom, a onda nožem prođite po ivicama i prstima lagano istisnite jaja na tanjir. Dodajte začine po želi, ja sam odabrala so i tucanu ljutu da me razbudi.

Pored sam spremila salatu od ljubičastog (crvenog) kupusa, pavlake i proprženog semenja golice i suncokreta. Taman malo zdravlja.

Veseo dorucak1s

I da ne bude zabune za one koji tek počinju sa hrono ishranom, van restrikcije možete da mešate mlečne proizvode i jaja, što ja u poslednje vreme često činim. Naišao mi je takav period.

Inače, ova salata, samo u mnogo većoj količini, može da posluži kao dobar bezmesni ručak ponekad. Ali tada nemojte da štedite na kupu, a posebno ne na semenkama. Možda pored njih da stavite i koji badem.

I da ne zaboravim, na tanjiru pored jaja je Đavolji hleb. Dobar i treći dan.

Prijatno!

 2 komentara

    1. Skroz pogrešno, to su stvari koje pod hitno morate da izbacite iz svoje ishrane. Nisu prirodne stvari, pune su trans masti kao i margarin. Dobre, prave masti su sasvim ok

Ostavite komentar