Doručak za sve povređene

26/05/2017

Kuva i piše:
Ana Ćubela

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Ne, ovo nije priča o onima sa povređenom sujetom ili dušom. Već o svima nama koji smo, a svi jesmo, barem nekad u životu, povredili jednu ili obe ruke. Prelom, uganuće, opekotina… ima li nekog kome se tako nešto nije barem jednom desilo. Na desnoj ruci imam barem 10 šara od vrele rerne.

A više puta u poslednjih godinu dana imala problem sa obe ruke. Posebno dok sam spremala ove poslednje kuvare. Ne sećam se koliko puta mi se desilo da uopšte ne mogu da se podignem iz kreveta. Pa sam se kao prasence valjuškala levo – desno ne bih li se prebacila preko ivice i stala na noge. Loša leđa, loša stolica za rad, mnogo stajanja u kuhinji…i eto recepta za katastrofu.

O posekotinama za vreme rada u kuhinji i da ne pričam.

Ovih dana sam imala sličan problem. Moraš da zaboraviš na ruke, a moraš da ih koristiš. Često je bilo bolno, a često urnebesno. Pa je tako nastao i ovaj doručak.

Uzela sam stari hleb pa ga rasparčala koliko sam mogla, ne mnogo, naravno. Stavila u šerpu, dodala malo putera koji mi, na svu sreću uvek stoji na pultu dok ne počnu vreline, pa nisam morala da i njega tražim po frižideru. Preturanje po policama sa bolnom rukom može biti problematično.

U šerpicu sam dodala malo vode i odličila da napravim nešto što liči na poparu. Dodala sam kockice sira koje sam imala u frižideru. A za jaje na oko…. tu sam već shvatila da sam sebi dala preozbiljan zadatak pa sam zvala tetku u pomoć. Jedna od prednosti kada ti familija živi baš blizu.

Ovaj “neverovatan” aranžman sa savijenim jajetom je moj. Dobro sam zamastila ruku dok sam to izvela, ali sam uspela 😉 .

I tako nastade ovaj doručak. Eto, morala sam da podelim s vama. Ako se nekada zateknete u ovoj situaciji, a verovatnoća kaže da hoćete, iz bilo kojeg razloga, evo predloga. Samo ne pokušavajte da ispečete jaje. Uvek jednom rukom možete nekako da ga razbijete direktno u šerpicu. I par puta promešate. Ruke još bole ali sad barem mogu malo da kucam. Prst, dva.

I prijatno!

 

ps. I da, znam da nije preporučeno često mepanje sira i jaja u restrikciji, ali ja nisam u restrikciji već tri godine. 🙂 Ukoliko vi pratite sva pravila, samo ulupajte više jaja.

 

 Ostavite komentar