Kuva i piše: Ana Ćubela Volim naša integralna peciva. I znam …
Kuva i piše:
Ana Ćubela
Ovaj sos koji sam napravila, u hrono ishrani bi bio bolji za ručak, uz neko meso, jer povrće ujutru nema svoju ulogu. Ipak ga volimo ponekad i pomalo.
Naglo je zahladnelo i trebalo mi je nešto što će me odmah podići i razgaliti.
A šta je bolje za to nego malo rena od ranog jutra?
Ren može da se nađe na svim pijacama sada. Treba samo da ga oljuštite i malo narendate.
U činiju sam stavila malo paradajza iz konzerve. Ako imate svoj paradajz koji ste spremili za zimnicu još bolje. Dodala sam malo paradajz soka, malo morske soli, bibera i čilija u prahu. Volim kada je ljuto! I na kraju sam ubacila ren. Ko voli malo kiselkasto može da doda i sok od limuna.
Ovaj sos super ide uz neko suvo i hrskavo pecivo kao što su pogačice sa čvarcima. Nisam ih pravila, kupila sam.
I fino sam se najela sedeći u ćebetu pored otvorene terase.
Prijatno!