Napravili smo ih pred sam početak Pidama žurke i lajv videa kada smo shvatili da u kući nemamo nikakvo pecivo
Kuva i piše:
Ana Ćubela
Juče se pravio Pidžama party, pravile su se dve velike pite. A danas nešto na brzinu.
Bez obzira koju pastu volite, da li onu sa speltinim, ječmenim, heljdinim ili ražanim brašnom, svaka se skuva jako brzo. Mnogo brže nego pasta sa klasičnim belim brašnom.
Dok se okrenete po kuhinji da izvadite ostale sastojke ona bude gotova. I zato je treba nadgledati, pošto nijedna pasta ne treba da se prekuva. Ko voli gnjecave rezance.
Poručite knjigu “Posna hrono kuhinja”: Ideje za post, za vegeterijance, za one koji uz meso žele i nove ukuse
U zavisnosti od toga gde je kupujete, pastu sa integralnim brašnom možete da nađete sa ili bez dodatka pšeničnog brašna. Samo pogledajte deklaraciju.
Ova moja je bila od spelte, skuvala sam je u džezvi koja služi za to. Do skoro sam mislila da sam jedina koja u velikoj džezvi sprema obroke a ne samo kafu, ali nije tako. Za vreme jednog live uključenja mnogi su se javili.
Elem, kad skuvate pastu u nju dodajte:
- Pavlaku (može i u restrikciji)
- Malo morske soli i bibera
- Semenke bundeve
- Malo čerija
- Svežeg bosiljka
I eto laganog doručka koji bude gotov za tri minuta.
Ja uvek dodam i malo maslinovog ulja, volim njegov ukus, volim njegov miris, a kažu da zdravlje na usta ulazi.
Prijatno!
Pogledajte Pidžama party od juče:
https://www.facebook.com/hronokuhinja/videos/1752103818192401/