Kuva i piše: Ana Ćubela Hranu i tečnost bi trebalo unositi …
Kuva i piše:
Ana Ćubela
Trudim se da u frižideru uvek imam nekoliko stvari koje mogu da stoje: jaja, slaninu, pavlaku, tunjevinu, limun, puter…. Sa tim namirnicama uvek mogu da se naprave sva tri obroka. I gladi nema. Potrebe za nedozvoljenim stvarima nema.
Ovog jutra sam napravila namaz za koji mi je trebalo bukvalno dva minuta.
Potrebno vam je:
- Konzerva tunjevine
- 4 masline
- 1/4 crvenog luka
- prstohvat morske soli
- 2 kašike pavlake
Sve sastojke osim pavlake stavite u neku veliku šolju. Ja koristim najveću koju imam i koju mi je sestra donela sa puta kada smo bile male. Baš male. Mislim da je ona još išla u osnovnu školu. U to vreme sam pila litre kafe svaki dan i htela je da imam šolju veličine mog apetita za kafom. Nije mi jasno da je i danas šolja cela.
Uzmite štapni mikser i sameljite. A zatim umešajte i pavlaku. Po želji dodajte malo limunovog soka. Ako volite kiselo.
Ovaj namaz možete da mažete na hleb ili da umačete nešto u njega. Ja sam odabrala ovu drugu opciju jer sam sinoć pazarila hrono štapić u “Hleb i kifle”.
Još juče sam odlučila da ću se danas naspavati i da neću skakati ujutru iz kreveta. Zaslužila sam.
Da li ovo sme i u restrikciji zbog palvalke?
Da, pavlaka je dozvoljena u restrikciji ali je preporuka da se ne jede previše često.