Doručak iz šerpice

12/06/2017

Canon 700 D

Kuva i piše:
Ana Ćubela

 

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

Hrono ishrana je skupa. To je rečenica koju ćete često čuti u raspravi za i proziv nekog režima, posebno ovog, jer je najpopularniji u zemlji, pa se o njemu najviše i priča. Da, svakako je skuplje snabdevati se na pijaci ili kupovati meso u odnosu na život u pekari. Ali uz dobru organizaciju i čuvenu “ekonomizaciju”, ne mora da prelazi vaš budžet. I, jednostavno, nemojte bacati stvari, iskoristite sve do poslednje mrvice. To je posebno lakše onima koji nisu u restrikciji, a nadam se da je takvih više, jer je restrikcija dijeta a hrono ishrana bi trebalo da bude način života. I van restrikcije ograničenja su jako mala, a kombinacije bezbrojne.

Ja samo ovog jutra opet čistila frižider. I sve oko njega.

Potrebno vam je:

  • Parče ili dva stragog hleba
  • Parče sira, u ovom slučaju kozjeg
  • Šaka različitih semenki
  • 1 kašika putera
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • Začini po želji, ja sam koristila morsku so, biber i čili

 

Iseckajte hleb i propržite na puteru, dodajte sir i mešajte dok ne počne malo da se topi. Ako ste u restrikciji koristite mlađi, ja nisam pa sam koristila stariji kozji sir. Semenke sam delimično samlela u mlinu za kafu i dodala ih, kao i začine. Stavila sam malo suncokreta, lana, golice i susama. I sve sam na kraju prelila sa kašikom hladno ceđenog maslinovog ulja. I to je to. Da je nekome zaostalo neko jaje i ono je moglo u šerpicu. Ili slanina. Ili šunka. Malo zaostalog kajmaka, pavlake ili čvaraka. Nema bacanja.

Doručak iz šerpice, gotov za pet minuta. I iz šerpice jedete, nema ni mnogo pranja sudova.

Prijatno!3 komentara

  1. To se u vreme vojske zvalo “Drnč”. Momeša se sve što je pri ruci i to se jede. Samo što ta budževina, koju nije lako ni gledati ni jesti, nije izlazila na internet, kao speciajlitet, ili kao nekakav recept.

Ostavite komentar