Dugo sam odolevala kinoi. Najviše zbog cene. A onda sam shvatila da može i jeftinije da se nađe i probala je. I oduševila se.
Kuva i piše:
Ana Ćubela
Hrono ishrana je skupa. To je rečenica koju ćete često čuti u raspravi za i proziv nekog režima, posebno ovog, jer je najpopularniji u zemlji, pa se o njemu najviše i priča. Da, svakako je skuplje snabdevati se na pijaci ili kupovati meso u odnosu na život u pekari. Ali uz dobru organizaciju i čuvenu “ekonomizaciju”, ne mora da prelazi vaš budžet. I, jednostavno, nemojte bacati stvari, iskoristite sve do poslednje mrvice. To je posebno lakše onima koji nisu u restrikciji, a nadam se da je takvih više, jer je restrikcija dijeta a hrono ishrana bi trebalo da bude način života. I van restrikcije ograničenja su jako mala, a kombinacije bezbrojne.
Ja samo ovog jutra opet čistila frižider. I sve oko njega.
Potrebno vam je:
- Parče ili dva stragog hleba
- Parče sira, u ovom slučaju kozjeg
- Šaka različitih semenki
- 1 kašika putera
- 1 kašika maslinovog ulja
- Začini po želji, ja sam koristila morsku so, biber i čili
Iseckajte hleb i propržite na puteru, dodajte sir i mešajte dok ne počne malo da se topi. Ako ste u restrikciji koristite mlađi, ja nisam pa sam koristila stariji kozji sir. Semenke sam delimično samlela u mlinu za kafu i dodala ih, kao i začine. Stavila sam malo suncokreta, lana, golice i susama. I sve sam na kraju prelila sa kašikom hladno ceđenog maslinovog ulja. I to je to. Da je nekome zaostalo neko jaje i ono je moglo u šerpicu. Ili slanina. Ili šunka. Malo zaostalog kajmaka, pavlake ili čvaraka. Nema bacanja.
Doručak iz šerpice, gotov za pet minuta. I iz šerpice jedete, nema ni mnogo pranja sudova.
Prijatno!
Super ideja ?
Hvala 🙂
To se u vreme vojske zvalo “Drnč”. Momeša se sve što je pri ruci i to se jede. Samo što ta budževina, koju nije lako ni gledati ni jesti, nije izlazila na internet, kao speciajlitet, ili kao nekakav recept.