Domaći namaz s čvarcima

01/04/2016

 

Kuva i piše:
Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Sledeći put pre nego što odem na neko putovanje, moraću da napunim frižider. Sinoć sam kasno došla, mrtva umorna, prošetala pse i legla da spavam. Jutros kada sam ustala u frižideru sam našla samo ostatke od čvaraka. Opet sam prošetala pse i upitila se na pijacu. Čvarke nisam smela s uma, ali sam pazarila sve ostalo što mi je bilo potrebno.

Namaz s cvarcima 5 s

Uzela sam malo mladog sira, sremuša i beskvasni hrono hleb iz pekare “Hleb i kifle”.

Sir sam dobro isitnila viljuškom i dodala malo obične vode da bi napravila glatku smesu. Oprala sam jednu trećinu veze sremuša, iseckala je i ubacila u sir. Dodala sam po kašičicu mlevene i tucane paprike.

Namaz s cvarcima 4 s

A zatim ubacila i dve kašike sitniša od čvaraka. Sve sam dobro promešala i probala.

Namaz s cvarcima 3 s

Ako vam čvarci nisu slani, dodajte malo morske soli. Meni je pored soli falilo još nšto, pa sam iscedila i četvrtinu limuna i opet sve promešala. E, tada je sve bilo savršeno.

Namaz s cvarcima 2 s

Prijatno!2 komentara

  1. Hvala za ovaj sajt.Sve sam detaljno proucila,i planiram da krenem sa hrono ishranom.Ne toliko zbog mrsavljenja,vise krecem iz zelje da se zdravo hranim.
    Mada,dve drugarice su smrsala pomocu ove ishrane 15-ak kg za neka 2 meseca,tako da ce mi dobro doci nekoliko kg manje.:)
    Ja imam samo jedan problem.Obzirom da radim (od 07.30-15.30) ne znam kako da raspodelim obroke.Sto se tice dorucka,nije mi problem,ali ne znam sta da radim za rucak,u koliko da jedem.U stan dolazim oko 16.30.Mozete li da mi date neki predlog u koliko sati bih mogla da doruckujem,rucam i veceram?Hvala, poz.

    1. Ako doručkujete u 7, onda bi ručak trebalo da bude oko 12, 12:30. Moraćete na poslu da ručate. Od završetka obroka računate vreme sedećeg.

Ostavite komentar