Domaće kokosovo mleko

28/07/2015

Domace kokosovo mleko s

Kuva i piše:
Ana Anufrijev

Ana Anufrijev profil s

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

 

 

Ponekad zafali malo mleka barem za kafu, ili za neki smothie sa dinjom recimo. Evo kako u kućnim uslovima možete pripremiti vrlo lako kokosovo mleko.

Potrebno vam je 50 grama kokosovog brašna i 300 militara vrele vode, tegla, blender i cediljka.

Kokosovo brašno sipate u teglu i prelijete vrelom vodom. Poklopite i ostavite na sat, dva. Nakon toga smesu prespete u blender, dobro izdrmate i procedite kroz cediljku ili gazu.

Mleko čuvajte u frižideru u staklenoj ambalaži. Pošto nema konzervansa, po površini će vam se taložiti čvrsta krema koju možete upotrebiti za supe, sosove, premazivanje mesa, pa čak i dinstanje.

PS. Kokosovo mleko bi trebalo da izbegnete na početku restrikcije (iako ga neki nutricionisti odbravaju), ali kasnije možete da ga koristite za jela, napitke i, naravno, za kolače (onda kada stignete do željene kilaže).6 komentara

  1. Pozdrav,

    Imam jedno pitanje… Na pocetku teksta pise kako nekad zafali malo mleka, barem za kafu, pa sam malo zbunjena… ja najvise volim kapucino da pijem, pa me interesuje: da li sme da se pije kafa s dodatkom mleka (bademovog, kokosovog…) ili ne? Posto sam ja mislila da sme samo cista kafa, koju ne mogu da popijem ni da mi zivot zavisi od toga 🙂 Hvala!

    1. Mo\e ponekad sa dodatkom bademovog, a ređe sa onom malom pavlakom za kafu. Zo važi za restrikciju. Van restrikcije možete i kokosovo mleko.

Ostavite komentar