Domaća pogača uz najbolji namaz na svetu

15/10/2015

Pogaca sa sirom i paprikama s

Kuva i piše:
Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Danas sam odlučila da se častim. Jer imam zašto. Juče je blog oborio sve rekorde i imao čak 28. 250 poseta!!! Za doručak moja omiljena kombinacija, za ručak ću još da vidim, a popodne ima da padne neka torta.

Već sam pisala o tome koliko volim pržene paprike. U ovo doba godine spremam ih svaki čas. Nekada uz meso, nekada uz jaja, a ovog puta uz sir. I moram da priznam da sam u ovom doručku uživala više nego u bilo kom koji sam napravila u proteklih mesec dana.

Paprike sam isekla na trake i ubacila u vrelu mast koju sam zagrejala u tiganju. Nisam stavila puno masti, jer nema potrebe. Paprike ne bi trebalo da se skuvaju, već da samo uhvate “koricu”. Pred kraj, u tiganj sam ubacila semenke suncokreta….ODLIČNA KOMBINACIJA. Ocedila sam paprike i semenke i onako tople ih uvaljala u feta sir.

A onda kašikom stavljala namaz na pogaču koju sam pravila pre neki dan. Na onu domaćinsku pogaču. Ali pošto ona ima su sebi kiselog mleka, ne preporučujem je u restrikciji sa ovim namazom. Umesto nje, sa ovim kombinacijom možete da jedete onu malu, savršenu pogaču. Verujte mi, i uz nju će ovaj namaz biti perfektan. Mekan sir, topla paprika i hrskave semenke….savršeno!4 komentara

    1. U restrikciji se kikiriki ne koristi. A i posle ne bi trebalo često. Tako da onda i ne morate da ga potapate. Da ga koristite stalno onda bi trebalo 🙂

Ostavite komentar