Domaća pogača sa salsom i suvom pršutom

24/01/2016

Pogaca i suva prsuta 2 s

Kuva i piše:
Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Ne sećam se kada sam poslednji put slađe pojela neku pogaču.

Potrebno vam je:

  • 100 grama heljdinog brašna
  • 60 grama ječmenog brašna
  • 40 grama ovsenog brašna
  • 1 jaje
  • 1, 5 decilitar kisele vode
  • 1/2 kašičice morske soli
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 puna kašičica praška za pecivo

Pogaca i suva prsuta 1 s

Za salsu:

  • 3 kašike komadića paradajza iz konzerve
  • 1/2 manje glavice crvenog luka
  • 2 kašike seckanih crnih maslina
  • prstohvat origana
  • 1 kašika maslinovog ulja

U jednoj činiji pomešate brašna, so i prašak za pecivo. U drugoj činiji umutite jaje i kiselu vodu. Zatim tu dodate suve sastojke i maslinovo ulje. Sve dobro prmešate. Mokrim rukama izvadite smesu, oblikujte je i spustite u pelh u koji ste stavili pek papir. Ubacite u zagrejanu rernu i pecite između 10 i 15 minuta na 220 stepeni. Ili manje, moja rerna je dosta slaba. Ja sam preko pogače posula crni susam, vi stavite šta želite.

Pogaca i suva prsuta 3 s

Salsu sam napravila tako što sam u činiji pomešala paradajz, masline, sitno seckani luk, ulje i origano.

Pogaca i suva prsuta 4 s

Sekla sam pogaču na kriške, stavljala suvu pršutu i salsu preko. I bilo je zaista lepo i isvežavajuće. Za promenu.

Prijatno!



Ostavite komentar