Dobra jutarnja salata

29/05/2019

Kuva i piše:
Ana Ćubela

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

 

Znate ono kada odete na put, upoznate ljude, odmah povežete neke niti i nastavite s njima da se družite odmoha po povratku kući. Tako je i meni bilo pre nekoliko nedelja kada sam za 1. maj išla na more. Krenula sam sama, jer mi je bio potreban odmor od svega. Poznavala sam samo trenera koji je je svaki dan vodio jedan od dva treninga. Za one koji žele da treniraju. Jer, bilo je i onih koji su samo hteli da putuju 🙂 .

I nisam bila jedina koja je uzela torbu i krenula solo. Skoro polovina ekipe je tako krenula. Upoznali smo se na putu do Crne Gore i većina je nastavila da putuje zajedno. Ili se viđa po Beogradu.

Putovanje na more u maju:

Julijanu nisam ni primetila tokom noćnog puta. Srela sam je ujutru na stepenicama ispred kuće kada su nam rekli da ćemo nas dve deliti sobu. Ja sam Ana, ja sam Julijana, ajmo. I boljeg cimera nisu mogli da mi izaberu. Makar sam se nasluđala zanimljivih priča i dobre muzike, jer je Julijana Vincan pevačica.

Putovanje na Divčibare:

Tako smo i u petak otišle sa ostatkom ekupe na Divčibare, a u nedelju ujutru zajedno u lajv. I imali smo nekoliko muzičkih pauza za vreme kuvanja. Ima onih koji kažu da im je ovo bio najzanimljiviji i najlepši Pidžama party.

Pogledajte muzički Pidžama party i šta sve pravili:

https://www.facebook.com/hronokuhinja/videos/414108332504151/

A kako Julijana nije na hrono ali jeste na posebnom režimu: ne jede hleb, na primer ujutru, već ugljene hidrate unosi iz leblebija, kukuruza, pasulja…. Pa sam za nju spremila jednu jutarnju salatu koju možemo i mi na hrono da smažemo ujutru.

Potrebno vam je:

  • oko 250 gr skuvanih leblebija
  • 150 gr sira
  • 1 manji crveni luk
  • 2 šake rukole
  • Morska so
  • Ostali začini po želji
  • Limunov sok
  • Maslinovo ulje

Ništa prostije. Crveni luk icekajte što tanje na rebarca, posolite pa ga malo izgnječite. Zatim dodajte sve ostale sastojke, zalijte sa maslinovim uljem i limunovim sokom po želji.

Naravno, možete da dodate šta god još želite. Ja sam ovakve salate ponekad jela kada mi se smuče peciva. Što je retko, moram da priznam, ali sam imala takvih dana. Jer, leblebije su pune biljnog proteina ali i ugljenih hidrata. Ali dobro dođe i uz parče hleba. Takođe, ovakva salata može ponekad i za ručak van restrikcije. Ili da se napravi sa piletinom. Ili ribom.

Još kombinacija sa kuvanim leblebijama a da nije humus:

Pečene leblebije

Leblebije na hlebu

Posna ruska salata

Indijska hrono doza

Šarena salata s leblebijama

Fantastičan spoj: Oslić s leblebijama

Gulaš od leblebija

 Ostavite komentar