I, dobitnici dva Bekova grill tostera su….

26/02/2018

Kuva i piše:
Ana Ćubela

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

 

 

 

Kao i svake nedelje i juče održan LIVE Pidžama party na Fejsbuk strani Hrono kuhinja. Bilo je veselo kao uvek, spremao se doručak, ljudi su se uključivali, komentarisali, malo prozivali, smejali se, kačili svoje slike sa doručkom i u pidžamama…. Uglavnom dobra zabava. Ali smo ovog puta imali dva nova momenta. Prvo, imala sam gosta u kuhinji, a drugo delila sam dva vredna poklona: Bekove grill tostere.

Pidžama party možete da pogledate ovde:

https://www.facebook.com/hronokuhinja/videos/1592760720793379/

Imali smo dva uslova za dobijanje grill tostera. Prvi uslov je bio da se postavi najkreativnija fotografija doručka ili pidžame. Drugi uslov je bio da se da najkreativniji predlog za jelo koje može da se spremi u grill tosteru.

I pošto je kreativnost bila preduslov, na osnovu toga je odluka i doneta.

Erzsi Pupovac je dala najkreativniji predlog za recept:

Galete sa prahom od vrganja

1/2 kg speltinog brašna
100 gr susama
2 kašičice soli
30 gr praha od vrganja
1 kafena šolja vode
1 kafena šolja maslinovog ulja
250 gr putera
1 belance
1 prašak za pecivo

Zamesiti sve sastojke, praviti kuglice veličine klikera, ređati 8×5, ispadne 40 komada. I hitro u pekač, odnosno grill toster.

Ukoliko se pitate odakve vam prah od vrganja, jednostavno ga potražite u radnjama zdrave hrane. Ukoliko ga nema, uzmite sušene vrganje, njih ima skoro svuda, pa i u većim marketima, i sameljite ih što sitnije.

Drugi grill toster je otišao u ruke osobi koja je postavila najkreativniju fotografiju doručka. Pardon, crtež. A to je Sanja Sasha Savović. Za ovaj doručak je stvarno trebalo imati ideju, a i pravljenje je sigurno potrajalo 😉 . A gledali smo reakcije i lajkove na strani i u grupi Hrono recepti

Čestitam dobitnicima! I molim ih da mi pošalju svoje adrese na mail hronokuhinja@gmail.com a Beko ‘e im dostaviti uređaje.

Nadam se da ćemo u budućnosti imati još vrednih poklona. I svratite nedeljom u 10 ujutru. Sve je bolje kada se dan počne uz osmeh. A i da ponekad virtuelno doručkujemo zajedno.

Ostale jutarnje žurke možete da pogledate na linku ispod:

Pidžama party

 

 

 Ostavite komentar