Dinstani batak sa limunom

26/11/2015

Dinstani batak 2 s

Kuva i piše:
Robert Denić

robert-denic-profil-200

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

Sastojci:

  • batak (možete koristiti batak i karabatak, jedan ili više komada. Ja sam spremio jedan)
  • pola limuna isečenog na kolutove
  • 2 struka mladog crnog luka
  • kašičica karija
  • malo maslinovog ulja
  • so i biber

Batak sam podelio na batak i karabatak i skinuo kožu. Koristio sam dublju šerpu u koju sam sipao malo maslinovog ulja i uključio ringlu na srednju temperaturu da se ulje zagreje. Onda sam dodao seckani luk, propržio ga 2 minuta. Dodao sam batak, kari, so, biber , sipao vodu da skoro prekrije batak, ubacio limun i ostavio da se krčka.

Dinstani batak 3 s

Batak se tako dinstao nekih tridesetak minuta bez pokrivanja šerpe poklopcem. Povremeno sam proveravao i mešao sadrzaj u šerpi. Vodite računa da vam pred kraj dinstanja ostatak vode ne ispari brzo( što se može desiti ako ne vodite računa). Mnogo lepo i ukusno ispadne kad se na tom kraju svi začini, luk i limun sjedine, pa se sve pretvori u sos kojim na kraju prelijete batak kada ga servirate na tanjir.

Dinstani batak 1 s

Prijatno.



5 komentara

Ostavite komentar