Što bi rekao naš narod, prste smo olizali
Kuva i piše:
Robert Denić
Sastojci:
- batak (možete koristiti batak i karabatak, jedan ili više komada. Ja sam spremio jedan)
- pola limuna isečenog na kolutove
- 2 struka mladog crnog luka
- kašičica karija
- malo maslinovog ulja
- so i biber
Batak sam podelio na batak i karabatak i skinuo kožu. Koristio sam dublju šerpu u koju sam sipao malo maslinovog ulja i uključio ringlu na srednju temperaturu da se ulje zagreje. Onda sam dodao seckani luk, propržio ga 2 minuta. Dodao sam batak, kari, so, biber , sipao vodu da skoro prekrije batak, ubacio limun i ostavio da se krčka.
Batak se tako dinstao nekih tridesetak minuta bez pokrivanja šerpe poklopcem. Povremeno sam proveravao i mešao sadrzaj u šerpi. Vodite računa da vam pred kraj dinstanja ostatak vode ne ispari brzo( što se može desiti ako ne vodite računa). Mnogo lepo i ukusno ispadne kad se na tom kraju svi začini, luk i limun sjedine, pa se sve pretvori u sos kojim na kraju prelijete batak kada ga servirate na tanjir.
Prijatno.
Mmm, sjajna ideja!
Upravo sam napravila,PREDIVNO JE
🙂
Sutra će biti za ručak,javljam utiske!
Šta reći,sve smo pojeli,veoma ukusno,sos fenomenalan. Hvala na receptu!