Dimljena rebra u pikantnom sosu

30/12/2015

Rebra 4 s

Kuva i piše:
Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Ukoliko u poslednjem trenutku odlučite da ioak nešto spremite za familiju ili prijatelje, evo odličnog predloga. Zaista čovek prste da poliže. Ja sam se slatko zamazala.

Potrebno vam je:

  • Pakovanje dimljenih svinjskih rebara
  • Konzerva paradajza
  • 1 veći crveni luk
  • 2-3 čena belog luka
  • 1/2 kašičice bibera
  • 1/2 kašičice tucane paprike
  • 1/2 kašičice čilija
  • 1/2 kašičice kumina
  • 1 decilitar crnog vina
  • sok od 1/2 limuna
  • 2 kašike maslinovog ulja

Rebra priprema 2 s

Rebra operite i stavite da se kuvaju. Ako su ovako tanka kao moja kuvajte ih pola sata. Bacite tu vodu, stavite novu, pa kuvajte još pola sata. Znači, potrebna dva kuvanja. Zašto? Tako me je posavetovao profesionalni kuvar, a oni ipak znaju šta rade.

Dok se kuvaju, u blender stavite luk isečen na krupnije, beli luk, paradajz, malo crnog vina, začine, maslinovo ulje. So nisam dodavala, jer su rebra slana. I sve dobro sameljite.

Rebra priprema 1 s

Kada rebra izvadite iz šerpe, pustite ih da se malo prohlade. Prebacite ih na pek papir i utrljajte ovim sosom. Ostatak sosa prelijte preko rebara. A onda preko njih iscedite polovinu limuna.

Rebra 2 s

Ubacite ih u zagrejanu rernu i pecite dvadesetak minuta. Moja rerna je slaba i ja sam ih pekla na 230 stepeni.

Rebra 1 s

Uz njih može svašta da ide: pire od karfiola, velika salata, kiseo kupus…..šta god vam padne na pamet.

Prijatno!

 



Ostavite komentar