Delabovcima od mene – kolač bez brašna

23/09/2016

Kolac bez brasna 1 s

Kuva i piše:
Jovana Milovanović

Jovana profil s

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

 

 

 

Dragi Delabovci, možda ne možete onaj divni ajvar jesti ujutru. On je, znate, kao neki kremić koji na vrućem hlebu sa izmrvljenim sirom preko, ne može da zameni 16×90 gr topljenjih bezobraznih sireva koji ako nisu istopljeni zajedno sa aromom pečene paprike bolje da nisu ni topljeni jer to topljenje nema smisla bez kremasto-paprikasto-ljutkaste-nedelabovske jutarnje fantazije. I nije bilo lepo od mene što ga napravih u tolikoj količini i što ću čitave zime morati da ga jedem i slikam i stavljam sa sve tog vašeg sira i pečenice i na hlebu i oko hleba i…tako.

Ali vi kažete: baaaaš nas briga za tvoj ajvar MI VOLIMO ČOKOLAAAADU I DEDA SVAKI DAN VOLI NAS! Ja vam za tu čokoladu ne dam ni kašičicu ajvara, slatkiši me generalno ne zanimaju. Užinam voćkice i to zato što moram da imam dve užine,nekad je to i hleb sa sirom 😀 takva mi sudbina. I sad bi trebalo da vam dam recept za tu užinu sa sirom i …AJVAROM? Ali: EVO! ISKUPLJUJEM SE! ZA AJVAR!

Čupavci bez ajvara…ovaj…brašna i šećera!

Dragi Delabovci,kad sam ovaj kolač posvetila vama,mislila sam isključivo na šansu i privilegiju da oližete crnočokoladnu špatulu i šerpu u kojoj ste otapali krem, kad ga napravite za svoju zdravu decu ili drugu hrono nerestriktivnu struju koju eventualno posedujete u domaćinstvu. Takođe vam je zdušno pružena šansa da pokupite grumuljice kokosa i čokolade koje se stvaraju i odvajaju prilikom valjanja biskvita u čokoladu. E sad na vama je koliko ćete ROĐENOJ DECI  podvaliti i zakinuti na filu te umesto špatule lizati…KUTLAČU?!?…However BISKVIT NO NOOOO! DEDA JAJCA PO PODNE NE VOLI! Bon appetit!

Uzmite 150 grama kokosa u prahu ili kokosovog brašna i pomešajte sa 12 grama praška za pecivo i prstohvatom soli. Umutite 6 jaja sa malo sredinice štapića vanile i 2 kašike agavinog sirupa (ili ekvivalentnom količinom zaslađivača koji koristite, ja protiv meda nemam ništa ali s obzirom da se ovo peče stavljam agavu jer med ne upotrebljavam na visokim temperaturama).

Mutiti dok ne postane penasto a onda u to dodati 300 gr omekšalog putera. Kad se sve sjedini postepeno dodavati smesu od brašna, praška za pecivo i soli. Zatim dodati 300gr grčkog jogurta i mutiti dok ne postane jednako i gusto.

Ja sam pekla u keramičkom pekaču 26×26. Podmazati i pobrašnjaviti dno i ivice pa izručiti smesu. Peći 10 minuta u rerni koju ste predhodno zagrejali na 150 stepeni a zatim pojačati temperaturu na 180 i peći još 20-ak minuta.

Dok se biskvit hladi napraviti krem za umakanje.

Na pari otopiti 100 grama crne čokolade, 100gr putera, dve kašike agavinog sirupa i 100 militara kokosovog mleka.

Ohlađeni biskvit iseći na kocke,umakati u krem od čokolade i valjati u kokosovo brašno.

MISLIM STVAAAAARNO! Ako sa ovim nisam kupila još par zeljanica,doručaka sa pindjurom,večera sa paradajzom i kačamak sa kajmakom za užinu onda ste …MNOGO BRE DELABOVCI !:D

Kako god…živi mi bili, zdravo smršali! Kisses!



1 komentar

Ostavite komentar