Ćufte u paradajz sosu. I kako čia semenke mogu da pomognu

12/07/2015

Cufte u paradajz sosu 2 s

Kuva i piše:
Ana Anufrijev

Ana Anufrijev profil s

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela
Još jedno letnje jelo. Inspiracija je ipak Ane Ćubele, ja sam samo kopirala.
Juneće mleveno meso oko 400 grama  (dva puta mleveno naravno) izradila sam sa sitno seckanom glavicom crnog luka, belim lukom, soli, biberom i jednim jajetom. Ako ste u restrikciji stavite 2 belanca ili kašiku chia semenki, one će odlično vezati meso.
U smesu sam dodala i 2 kašike tostiranog susama. Oblikovala sam kuglice i poređala na pleh na pek papir. Dok su se ćuftice “krčkale u rerni” isekla sam na velike komade nekoliko manjih tikvica, prethodno samo opranih i stavila da se kuvaju sa 2 čena belog luka.
U posebnoj šerpi zakuvala sam 500 militara paradajz soka. Kad su se ćufte zapekle stavila sam ih u paradajz i još par minuta prokuvala. Začinila sam sitno seckanim listom celera.
Cufte u paradajz sosu 2 s
Za to vreme tikvice su bile skuvane. Ocedila sam vodu, poslolila tikvice, stavila kašičicu putera i štapnim mikserom napravila pire. Pire sam začinila suvim bosiljkom.
Salata od krastavaca i ručak je gotov (ili ponekad večera ako ste van restrikcije).



Ostavite komentar