Užina može da bude i zdrava i fantastična.
Kuva i piše:
Milica Jović
Van restrikcije ovo jelo može i za večeru
Ovaj ručak izgleda kao nešto složeno, ali je zapravo jako jednostavan za spremanje, a ja najviše volim tako nešto kad krene lepo vreme, pa i ne bih baš da provodim puno vremena pored šporeta.
Potrebno vam je:
- 500 gr šampinjona srednje veličine
- 500 gr pilećeg mlevenog filea
- 1 plavi patlidžan
- Polovina praziluka
- 150 ml belog vina
- So, biber, mlevena paprika, beli luk u prahu, peršun
- Maslinovo ulje (1 kašika)
Napomena: I u restrikciji je dozvoljeno mešanje mesa i pečuraka
Pileći file samleti u blenderu, dodati so, biber, alevu papriku, beli luk u prahu i dobro umesiti.
Da li želite da dobijate notifikacije sa bloga “Hrono kuhinja”?
Šampinjone oprati, odvojiti kapice i poredjati ih u dublji pleh, malo razmaknuto, ne blizu jedne do drugih. Od mesa formirati male ćufte, veličine kapica šampinjona i njima ih napuniti. Zatim iseckati ostatak od pečuraka, tj nogice, na kockice, plavi patlidžan i praziluk isto, pa ih poredjati oko šampinjona i ćufti, razmutiti belo vino i maslinovo ulje pa preliti preko svega i još malo preko začiniti i na kraju posuti sušenim ili svežim peršunom.
Poklopiti folijom pa ubaciti u rernu na 250°C 20 minuta, zatim otklopiti i peći još 20 minuta na 200°C.
Izvaditi iz rerne i servirati, imate relativno brz i ukusan ručak, pa možete da iskoristite lepo vreme i prošetate ili radite nešto drugo.
Prijatno!