Ćufte u čamcima

28/02/2019

Kuva i piše:
Milica Jović

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

 

 

 

 

Van restrikcije ovo jelo može i za večeru

Ovaj ručak izgleda kao nešto složeno, ali je zapravo jako jednostavan za spremanje, a ja najviše volim tako nešto kad krene lepo vreme, pa i ne bih baš da provodim puno vremena pored šporeta.

Potrebno vam je:

  • 500 gr šampinjona srednje veličine
  • 500 gr pilećeg mlevenog filea
  • 1 plavi patlidžan
  • Polovina praziluka
  • 150 ml belog vina
  • So, biber, mlevena paprika, beli luk u prahu, peršun
  • Maslinovo ulje (1 kašika)

Napomena: I u restrikciji je dozvoljeno mešanje mesa i pečuraka

Pileći file samleti u blenderu, dodati so, biber, alevu papriku, beli luk u prahu i dobro umesiti.

Da li želite da dobijate notifikacije sa bloga “Hrono kuhinja”?

 

Šampinjone oprati, odvojiti kapice i poredjati ih u dublji pleh, malo razmaknuto, ne blizu jedne do drugih. Od mesa formirati male ćufte, veličine kapica šampinjona i njima ih napuniti. Zatim iseckati ostatak od pečuraka, tj nogice, na kockice, plavi patlidžan i praziluk isto, pa ih poredjati oko šampinjona i ćufti, razmutiti belo vino i maslinovo ulje pa preliti preko svega i još malo preko začiniti i na kraju posuti sušenim ili svežim peršunom.

Poklopiti folijom pa ubaciti u rernu na 250°C 20 minuta, zatim otklopiti i peći još 20 minuta na 200°C.

Izvaditi iz rerne i servirati, imate relativno brz i ukusan ručak, pa možete da iskoristite lepo vreme i prošetate ili radite nešto drugo.

Prijatno!

PORUČITE KUVAR POSNA HRONO KUHINJA

Neka od jela iz kuvara “Posna hrono kuhinja”



Ostavite komentar