Odličan dodatak za doručak u restrikciji, a van restrikcije i za ručak
Sebi najviše volim da ugodim vikendom za ručak. valjda zato što pet dana u nedelji ručam na poslu i jelo nikad nije toliko lepo kada se spakuje u male kutijice.
300g mlevenog mesa
1 manji crveni luk
1 ljuta zelena paprika (malo se ostavi za posipanje)
Sve se umeša i dodaju se začini: morska so, biber, kumin. Naprave se ćuftice i stave na pek papir. Kada se ispeku na pola, pospu se ostatkom iseckane paprike i luka i vrate se u rernu.
SOS:
U blender se ubaci mali crni luk, 3 čena belog luka, parče đumbira, paradajz sos i sve se samelje. U šerpicu se stavi malo maslinovog ulja, doda smesa iz blendera. Kad počne da vri, doda se malo vode, crnog vina, mleveni korijander i dosta čilija. Pred kraj se ubaci svež bosiljak. Gotovo za 10 minuta