Kuva i piše: Ana Ćubela Keleraba je stvarno bajkovito povrće i …
Kuva i piše:
Ana Ćubela
Ćufte od mlevene piletine i rendane tikvice.
Belo pileće meso je jako suvo i ako nema neki sočan dodatak, nije baš pogodno za ćufte. Zato uvek dodam luk i tikvice, koje ne cedim od vode. Rendam ih u blenderu na srednjoj veličini tako da i ne krenu odmah da puštaju vodu.Iz istog razloga, kada spremam pileće ćuftem uvek napravim neki sos. Ovaj ide fantastično uz belo meso.
Poručite knjigu “Posna hrono kuhinja”: Ideje za post, za vegeterijance, za one koji uz meso žele i nove ukuse
Ako treba u smesu dodajte i malo kisele vode da bi se lakše oblikovale.
Začini: crni luk, peršun, morska so, biber, korijander i kurkuma.
Preliv je od svežeg bosiljka, maslinovog ulja i belog luka. Sve se stavi u blender i samelje zajedno.
Kao salata krastavac.
Koji sos je u pitanju?
Imate u receptu: Preliv je od svežeg bosiljka, maslinovog ulja i belog luka. Sve se stavi u blender i samelje zajedno. Pošto sad već nema svežeg bosiljka, možete umesto njega da stavite vezu peršuna. I tako je jako ukusan
Oko. Hvala.
Cista pornjava
Postovana, nisam shvatila sta se desava sa mesom kako se pece, ili se samo skuva pase bareno blendira?Unapred hvala 🙂
Izblendira se, pomeša sa tikvicama i začinima i stavi na pek papir pa u rernu
Kakav je omlet hladan? Przite li cufte ili pecete u rerni? Hvala
Ove ćufte sam pekla u rerni na pek papiru. A omlet je i hladan ok 🙂
I danas ću da ih spremam a kao preliv koristim pesto od sremuša koji je izvrstan( ko voli bij.luk)
Obožavam sremuš u svim oblicima 🙂