Ćufte od belog pilećeg mesa i tikvica

13/09/2014

1521844_686052611464199_2443041027139061791_n

Kuva i piše:
Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Ćufte od mlevene piletine i rendane tikvice.

Belo pileće meso je jako suvo i ako nema neki sočan dodatak, nije baš pogodno za ćufte. Zato uvek dodam luk i tikvice, koje ne cedim od vode. Rendam ih u blenderu na srednjoj veličini tako da i ne krenu odmah da puštaju vodu.Iz istog razloga, kada spremam pileće ćuftem uvek napravim neki sos. Ovaj ide fantastično uz belo meso.

Poručite knjigu “Posna hrono kuhinja”: Ideje za post, za vegeterijance, za one koji uz meso žele i nove ukuse

 

Ako treba u smesu dodajte i malo kisele vode da bi se lakše oblikovale.

Začini: crni luk, peršun, morska so, biber, korijander i kurkuma.

Cufte od piletine i tivica

 

Preliv je od svežeg bosiljka, maslinovog ulja i belog luka. Sve se stavi u blender i samelje zajedno.

Kao salata krastavac.

Da li želite da dobijate notifikacije sa bloga “Hrono kuhinja”?



10 komentara

    1. Imate u receptu: Preliv je od svežeg bosiljka, maslinovog ulja i belog luka. Sve se stavi u blender i samelje zajedno. Pošto sad već nema svežeg bosiljka, možete umesto njega da stavite vezu peršuna. I tako je jako ukusan

  1. Postovana, nisam shvatila sta se desava sa mesom kako se pece, ili se samo skuva pase bareno blendira?Unapred hvala 🙂

    1. Izblendira se, pomeša sa tikvicama i začinima i stavi na pek papir pa u rernu

  2. I danas ću da ih spremam a kao preliv koristim pesto od sremuša koji je izvrstan( ko voli bij.luk)

Ostavite komentar