Čubrica štapići

08/08/2017

Kuva i piše:
Ana Anufrijev

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

 

Štapiće je na našoj hrono grpupi patentirala Jovana. I onda nas je ostavila da im dodamo po nešto. Azra se opasno navukla na njih a ja baš za ujutru nemam pecivo za doručak a sutrašnji dan treba da mi počne baš rano.

Istini za volju, od Azre baš može da se “pokupi” bezbroj 100% uspešnih saveta. I jedan od njih je da semenke budu tostirane i grubo narezane. Kapa dole! Pecivo je mnogo lepše sa tostiranim i seckanim semenkama!

Kad god negde odem kupuju se začini. Čubrica je iz Bugarske. Ko je jed7nom bio, zna o kom mirisu pričam. Brdo livadskoh bilja  upakovano je u ovo melodično ime. Iskreno, meni uz meso ne ide. Perfektno se slaže sa krompirom, ali ko sad da pomene krompir u jeku onog pomfrita koji je našu Anu od Opaka onomad tako razljutio. No, No!!! Ne jedem pomfrit – ali kada pekarski krompir začinite čubricom i belim lukom (već pečen), napravićete baš raj za nepca.

I tako, da skratim… nema hleba za sutra, nema prosa, ovas neću stići da skuvam ujutru, hajd’ zamuti štapiće, jer kad može Azra, mogu i ja. Potrebno vam je 50 grama speltinog integralnog, 50 grama speltinog mekog i 20 grama ovsenog. Brašno se zamesi sa jednom supena kašikom praška za pecivo, 2 supene kašike ulja i po 3 supene kašike tostiranih semenki sencokreta, susama i bundeve. Postepeno dodavati 110 ml tople vode. Umesiti, malo doraditi na površini i formirati izmedju nauljenih dlanova. Peći na 220 sa ventilacijom.2 komentara

  1. Tostiranjem semenki bundeve gubi se veliki deo njenih benefita kada su u sirovom stanju 🙁

Ostavite komentar