Crvena piletina

31/08/2015

Crvena piletina s

Kuva i piše:
Ana Anufrijev

Ana Anufrijev profil s

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

 

 

Ovo je jedna od omiljenih piletina mojih ukućana. Uglavnom se traži tanjir više.

Potrebno vam je:

  • 600-700 grama pilećeg filea
  • 2 glavice kapule (luka)
  • 4 crvene paprike
  • 500 militara paradajz soka
  • 250 militara neutralne (mlečne) pavlake
  • Začini po želji…

Svaku stranu filea preseći na 2 ili 3 dela, ali ne da dobijete šniclu, već kocku. Kocke osoliti i uvaljati u alevu papriku. Ko voli ljuto, naravno u ljutu. Kocke blago propržiti sa svih strana.

Posebno u šerpi izdinstati luk, pa mu dodati sitno seckanu crvenu papriku i dobro udinstati jedno petnaestak minuta. Naliti paradajz sokom i radporediti kocke proprženog filea. Posoliti i ostaviti da krčka oko 30 minuta. Meso probosti viljuškom, i ukoliko je gotovo naliti neutralnu pavlaku i pustiti samo jedan ključ (ako ste u restrikciji preskočite pavlaku).

Crvena piletina je gotova. Poslužite je uz karfiol, kelerabu, brokuli ili tikvice. A možete joj samo dodati neku svežu salatu☺.

I da, ova piletina odlična je i hladna…



Ostavite komentar