Kuva i piše: Ana Ćubela Kalifornijska pastrmka je jedna od najrasprostranjenijih …
Kuva i piše:
Ana Anufrijev
Ovo je jedna od omiljenih piletina mojih ukućana. Uglavnom se traži tanjir više.
Potrebno vam je:
- 600-700 grama pilećeg filea
- 2 glavice kapule (luka)
- 4 crvene paprike
- 500 militara paradajz soka
- 250 militara neutralne (mlečne) pavlake
- Začini po želji…
Svaku stranu filea preseći na 2 ili 3 dela, ali ne da dobijete šniclu, već kocku. Kocke osoliti i uvaljati u alevu papriku. Ko voli ljuto, naravno u ljutu. Kocke blago propržiti sa svih strana.
Posebno u šerpi izdinstati luk, pa mu dodati sitno seckanu crvenu papriku i dobro udinstati jedno petnaestak minuta. Naliti paradajz sokom i radporediti kocke proprženog filea. Posoliti i ostaviti da krčka oko 30 minuta. Meso probosti viljuškom, i ukoliko je gotovo naliti neutralnu pavlaku i pustiti samo jedan ključ (ako ste u restrikciji preskočite pavlaku).
Crvena piletina je gotova. Poslužite je uz karfiol, kelerabu, brokuli ili tikvice. A možete joj samo dodati neku svežu salatu☺.
I da, ova piletina odlična je i hladna…