Kuva i piše: Jovana Milovanović Volim da preteram sa …
Pošto nisam imala dovoljno brašna za dosadašnje recepte, odlučila sam da napravim mix verziju.
1 šolja speltinog brašna
1/2 šolje ražanog brašna
1/2 šolje heljdinog brašna
1,5 šolju mlake vode
1 prašak za pecivo
mrvica sode bikarbone
1 kašičica začina za hleb (anis, komorač, korijander, kim)
2 kačičice maslinovog ulja
1/2 šolje semenki
1 kašičica (ravna) morske soli
Smesu sam ostavila da stoji sat vremena pre nego što sam je presula u pleh
Pošto nisam imala dovoljno brašna (ne samo po vrsti već i količini) nisam koristila velike šolje, već čašu od kiselog mleka. Ako koristite veće šolje samo malo povećajte maslinovo ulje, so i začine
Pekla sam sat vremena na 200 sa folijom preko i onda još 15 minuta bez folije da se gore uhvati korica.
Koliko gusta smesa treba da bude? Ili retka? Hvala!
Dosta gusta, da teško kašika prolazi.. Žao mi je što tad nisam slikala.
Odlican, lepo se ispekao, nije gnjecav, ne mrvi se… Topla preporuka!