Hleb od spelte, heljde i ražanog brašna

13/09/2014

Pošto nisam imala dovoljno brašna za dosadašnje recepte, odlučila sam da napravim mix verziju.

Novi hleb,pecenica,paprika,stari sir
1 šolja speltinog brašna
1/2 šolje ražanog brašna
1/2 šolje heljdinog brašna
1,5 šolju mlake vode
1 prašak za pecivo
mrvica sode bikarbone
1 kašičica začina za hleb (anis, komorač, korijander, kim)
2 kačičice maslinovog ulja
1/2 šolje semenki
1 kašičica (ravna) morske soli
Smesu sam ostavila da stoji sat vremena pre nego što sam je presula u pleh
Pošto nisam imala dovoljno brašna (ne samo po vrsti već i količini) nisam koristila velike šolje, već čašu od kiselog mleka. Ako koristite veće šolje samo malo povećajte maslinovo ulje, so i začine
Pekla sam sat vremena na 200 sa folijom preko i onda još 15 minuta bez folije da se gore uhvati korica.

Novi hleb



3 komentara

Ostavite komentar